Bezoek het Weekend van de Wetenschap!

Waar
Online en diverse locaties in Noord-Nederland
Wanneer
zaterdag 2 oktober 2021 om 09:00 tot
zondag 3 oktober 2021 om 17:00

Weekend van de Wetenschap is terug! Helaas gooide corona vorig jaar roet in het eten en moesten alle plannen voor Weekend van de Wetenschap 2020 vroegtijdig worden gecanceld. Maar er is goed nieuws: in 2021 is jouw favoriete gratis wetenschapsfestival het eerste weekend van oktober weer te bezoeken!

Wij kunnen niet wachten om weer wetenschappers te ontmoeten, proefjes te doen in het lab en achter de schermen te kijken bij techbedrijven, universiteiten en musea door heel Nederland. Ook in Noord-Nederland zetten organisaties die subsidie hebben ontvangen hun deuren open voor publiek. Zij laten zien hoe wetenschap en technologie onderdeel zijn van hun werk en dat subsidie dit stimuleert. Je bent van harte welkom om te komen kijken, ervaren en ontdekken welke projecten er mede mogelijk zijn gemaakt dankzij subsidie bij jou in de buurt! 

Duik in de toekomst!

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij 5Groningen, dé proeftuin voor 5G-internet in de provincie Groningen. Wil je meer weten over de nieuwste technische snufjes en toepassingen met 5G? Zoals robots, zelfrijdend vervoer, drones en slimme apparaten? Iedereen is welkom voor een duik in de toekomst op zaterdag 2 oktober in Hoogezand!

Bekijk het volledige programma

Het volledige programma vind je hier. Vanaf 2021 zijn alle activiteiten tijdens Weekend van de Wetenschap gratis toegankelijk voor het publiek. Dankzij alle versoepelingen is er momenteel alweer heel veel mogelijk, maar je weet maar nooit…Daarom vindt Weekend van de Wetenschap dit jaar niet alleen op locatie plaats, maar ook online!

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall