Festival Route Circulair

Waar
Oude Busremise Emmen
Wanneer
donderdag 29 september 2022 om 09:00

Ben jij ondernemer en wil je graag aan de slag met circulariteit? Of ben je al aan de slag en wil je je verder uitbreiden? Dan is dit event wat voor jou!

Op Festival Route Circulair kun je in een informele sfeer ondernemers en studenten ontmoeten, sparren met experts, jouw idee presenteren en in contact komen met partners die je verder kunnen helpen op je circulaire route! Ook vind je op Festival Route Circulair workshops, themapleinen en een hackathon (voor studenten). Iedereen is welkom: ook als je nog geen circulaire ideeën hebt, niet weet waar je moet beginnen of als je al (langer) aan de slag bent met je circulaire ideeën!

Programma

  • Tijmen Sissing, oprichter Trashpackers

Hij begon als backpacker, maar groeide uit naar het boegbeeld van de Trashpackers: Van het opruimen van stranden met locals, tot plastic afval reduceren bij reishostels en educatie op scholen over plastic afval in de natuur. Tijmen is een inspirerende spreker met een boeiend verhaal.

  • Helga van Leur, meteorologe

Helga is bekend als presentatrice van het RTL Weer. Zonder zon, wolken en water is er geen leven en dus is het weer van grote invloed op ons dagelijks leven, ook bedrijfsmatig. Hoe kunnen we het beste handelen met een groeiende wereldbevolking? Wat betekenen ‘Cradle to Cradle’, duurzaamheid en innovaties voor de toekomst?

  • Michel Scholte, minister van de nieuwe economie

De minister van de nieuwe economie is een initiatief van MVO Nederland als signaal aan de politiek. Michel is voorvechter van de transitie van de financiële economie, naar een impact economie. Waarin werk, innovatie, technologie, ondernemerschap goed zijn voor biodiversiteit, klimaat, gezondheid, welvaart en gelijkheid.

Meer weten?

Meer informatie over het evenement vind je hier.

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall