Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Afbeelding Lustrum Noordelijke Zadenmarkt

Lustrum Noordelijke Zadenmarkt

Waar
zorgkwekerij Passiflora in Drachten
Wanneer
zaterdag, 9 maart, 2019 - 11:00

Op zaterdag 9 maart organiseert het Noordelijk Zadennetwerk het lustrum van de Noordelijke Zadenmarkt. Het prachtig gelegen complex van de zorgkwekerij Passiflora in Drachten van ruim een hectare groot is een groene oase in de woonwijk Maartenswouden en vormt het decor van de Noordelijke Zadenmarkt waar talloze kramen vol zaden, knollen, wortels, fruitbomen en -struiken en tuinboeken worden opgesteld. Daarnaast komt er opnieuw een divers programma van lezingen en workshops; het programma wordt de komende weken uitgewerkt.

Gezond Groen

‘Gezond Groen' is het thema dat de Zadenmarkt dit jaar heeft meegekregen. De gezondheidsraad stelt dat recreatie in het groen ongelooflijk belangrijk voor de volksgezondheid in Nederland is. Uit onderzoek blijkt dat meer groen in de nabijheid invloed heeft op een betere gezondheid en dat mensen er langer door leven . Dat mensen baat hebben bij een groene werkomgeving beaamt  ook Tijs Venema van Passiflora: “Onze cliënten houden van de rustgevende werkplek en je ziet ze zichtbaar opbloeien van de groene omgeving.”

Met het thema ‘Gezond Groen’ wil het Noordelijk Zadennetwerk ook aandacht vragen voor een gezonde groene aarde waarbij voedsel op verantwoorde manier geteeld wordt wat op zijn beurt effect heeft op de biodiversiteit. Speciale aandacht is er voor lokaal geproduceerd eten; “in het Noorden van Nederland wordt ontzettend veel voedsel verbouwd, maar veel ervan eindigt op de wereldmarkt terwijl er kansen liggen voor lokale vermarkting”, aldus Akkeliene Postema, één van de organisatoren van de Noordelijke Zadenmarkt. Op de markt wordt aan deze thema’s aandacht besteed in de inhoudelijke randprogrammering die begin volgend jaar bekend wordt gemaakt.

Noordelijk Zadennetwerk

Zaden zijn de bron van leven en voedsel. Het Noordelijk Zadennetwerk is een netwerk dat het gebruik en behoud van historische en regionale zaden wil stimuleren. Onze voedselzekerheid is in het geding wanneer er een afname is van de diversiteit van soorten en wanneer de vrije toegang tot zaden beperkt wordt. Het netwerk wisselt kennis en zaden uit, daarnaast organiseert het Netwerk jaarlijks de Noordelijke Zadenmarkt die elk jaar in een andere provincie wordt georganiseerd. In 2019 is Friesland weer aan beurt.

Praktische informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het Noordelijk Zadennetwerk

De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall