Verduurzaming van industriële processen met superkritische CO2

Waar
Energy Barn: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen
Wanneer
dinsdag 6 juni 2023 om 09:00

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen verrichten samen met verschillende bedrijven onderzoek naar de ontwikkeling en het toepassen van superkritische CO2 (scCO2) als groene procestechnologie voor de duurzame industriële productie van duurzame chemische producten. 

Op woensdag 6 juni vindt hierover een bijeenkomst plaats bij de Energy Barn (Zernikelaan 17 te Groningen). Tijdens deze bijeenkomst zal vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen inhoudelijk worden ingegaan op de werking van de scCO2 technologie en de uiteenlopende toepassingen binnen de procesindustrie zoals extrusie, extractie/impregnatie en chemische modificatie. Daarnaast zal een demonstratie van de technologie worden georganiseerd en tevens is er de mogelijkheid om inhoudelijk in gesprek te gaan met de betrokken onderzoekers en afgevaardigden uit het bedrijfsleven die reeds ervaring hebben opgedaan met de toepassing van superkritische CO2.

Programma

Inhoudelijk programma met o.a. 

  • Welkom ASQA en presentatie prof. dr. Francesco Picchioni
  • Matchmaking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen voor uitwisseling van kennis, ideeën en ervaring
  • Doorkijk nieuwe subsidiemogelijkheden & paneldiscussie
  • Presentatie ervaringsdeskundige scCO2

Aanmelden en info

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via info@asqaprojecten.nl

Mocht je vragen hebben, dan kan je contact opnemen met ASQA Subsidies B.V. via info@asqaprojecten.nl of 050-2057887.

 

 

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall