Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Bedrijvenregeling Drenthe Rentekortingsregeling (BRD RKR)

Foto Header Bedrijvenregeling

Mkb’ers met plannen die nieuwe banen en bedrijvigheid opleveren in zes Drentse gemeenten kunnen subsidie ontvangen voor de rentekosten. Ondernemers die een lening aangaan om hun plannen te realiseren, kunnen subsidie ontvangen voor de rentekosten over deze lening. Dit kan tot een rentehoogte van 6%. In totaal wordt 50% van de rentekosten vergoed, tot een maximum van 100.000 euro per bedrijf.

Let op! Binnen de Bedrijvenregeling Drenthe is tevens de Arbeidsplaatsenregeling opengesteld.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2019
Besluit op aanvraag
8 weken
Success rate
50% ?

Voor wie

Ondernemers in midden- en kleinbedrijf actief in de Drentse gemeenten Assen, Borger-Odoorn, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Rente over leningen tot een rentehoogte van 6%
  • In totaal wordt 50% van de rentekosten vergoed, tot een maximum van 100.000 euro per bedrijf.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De leningen waarvoor subsidie wordt verstrekt zijn het directe gevolg van vestiging, fundamentele wijzigingen in de bedrijfsvoering, uitbreiding, diversificatie of innovatie.
  • Per gemeente is een maximaal budget beschikbaar. Is dit budget bereikt, dan sluit deze gemeente de aanvraag voor de subsidies.
  • Elke aanvraag wordt getoetst op een aantal criteria. Om goedgekeurd te worden, moet een project een minimaal aantal punten scoren op criteria zoals werkgelegenheid.
  • Alle toetsingscriteria vind je in de verordening.
  • De lening wordt verstrekt door een kredietverstrekker met een bankvergunning, NOM NV of MKB Fonds Drenthe.

Resterend Budget

Hieronder vind je hoeveel budget er nog in jouw gemeente is.

Het budget wordt gedeeld met de Bedrijvenregeling Drenthe Arbeidsplaatsenregeling

Gemeente Assen:

637.313 euro

Gemeente Borger-Odoorn:

163.000 euro

Gemeente Midden-Drenthe:

170.000 euro

Gemeente Noordenveld:

Op aanvraag

Gemeente Tynaarlo:

320.000 euro

Gemeente Westerveld:

525.000 euro

Verordening, wet- en regelgeving

Download alle documenten

Ik wil Bedrijvenregeling Drenthe Rentekortingsregeling aanvragen

Kantoorbus Drenthe Tours zet reistijd om naar werktijd

Foto van personen voor Kantoorbus
"Ik vind het fantastisch dat alle partijen zo enthousiast meewerken. Het is nieuw en ze zeggen: ‘doe maar'."
Klaas Jan de Vries
Bekijk case
.
Kantoorbus Drenthe Tours zet reistijd om naar werktijd

Reistijd omzetten naar werktijd, dat is wat de Kantoorbus van Drenthe Tours biedt. Geen ergernissen van een file, maar lekker werken in een luxe touringcar met gratis wifi, koffie of een ander drankje, en gewoon voor de deur van je werk uitstappen. De opstart van de Kantoorbus werd mogelijk door subsidie van Bedrijvenregeling Drenthe. De komende vijf jaar rijdt de Kantoorbus de route Assen-Groningen en Groningen-Assen.  

Klaas Jan de Vries, directeur van Drenthe Tours: “De Kantoorbus was een tip van een Belgische collega. Hij dacht dat dat wel iets voor ons zou zijn. Maar als je aan zoiets begint, moet er wel een aanleiding zijn.” En die kwam er met Aanpak Ring Zuid.   

Zelf doen 

“Met de subsidie van Bedrijvenregeling Drenthe krijgen we korting op de rentekosten van de lening voor de aanschaf van de Kantoorbus. Ook krijgen we een vergoeding voor de zes nieuwe collega’s die nodig zijn voor de bus. De aanvraag van de subsidie ging heel eenvoudig. Ik heb het gewoon zelf gedaan.”  

Doe maar 

“Voordat we de Kantoorbus hebben aangeschaft, zijn we met Qbuzz, Rijkswaterstaat en het OV-kantoor in gesprek gegaan over de mogelijkheden van de Kantoorbus. Wij wilden met de Kantoorbus op de vluchtstrook kunnen rijden om de files te passeren, maar dat is alleen voor het openbaar vervoer mogelijk. De kantoorbus is geen openbaar vervoer omdat passagiers vooraf een plaats reserveren. Zowel Qbuzz als Rijkswaterstaat waren heel welwillend en gingen akkoord met de ontheffing die hiervoor nodig is. Ik vind het fantastisch dat alle partijen zo enthousiast meewerken. Het is nieuw en ze zeggen: ‘doe maar’.” 

Voor de deur 

De eerste Kantoorbus is al in bedrijf. “Wanneer er meer dan 40 stoelen worden gereserveerd, zetten we een tweede kantoorbus in en bij 80 reserveringen een derde bus.” Via een online reserveringssysteem reserveren bedrijven plaatsen voor hun medewerkers. De Kantoorbus heeft vier vaste opstapplekken in Assen en zet de passagiers in Groningen voor de deur van hun werk af. “De reacties zijn heel positief. Laatst was er een nieuwe passagier die wat sceptisch was, maar nadat ze het gemak van de Kantoorbus had ervaren, was ze zo enthousiast dat ze de keer daarna een collega meenam.” 

Alle nodige voorzieningen 

“Wanneer de ellende op de ringweg echt merkbaar is, verwachten we nog meer reserveringen. De files en het oponthoud zijn dan zo zonde van mensen hun tijd. In de Kantoorbus kunnen zij in die tijd hun werk doen. In alle rust, zonder stress en met alle nodige voorzieningen. Gelukkig is de duur van de werkzaamheden aan de ringweg verlengd. Dat is positief voor de Kantoorbus.” 

afbeelding van vrouw met notebook

Heb je een innovatief idee? Wij kijken graag met je mee!

Mail met SNN

Of bel 050 5224 900 op werkdagen van 8:30 -17:00 uur.

Heb je een vraag over een project? Neem contact op met één van de bedrijvencontactfunctionarissen uit jouw gemeente:

Contactgegevens per gemeente

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall