Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

EBG ArbeidsplaatsenregelinG

afbeelding ebg arbeidsplaatsenregeling

Ondernemers in Noord- en Midden-Groningen die gaan investeren kunnen een bijdrage van de EBG ArbeidsplaatsenregelinG aanvragen als deze investering nieuwe banen oplevert.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2019 ?
Besluit op aanvraag
8 weken
Resterend budget
€ 37.842
Success rate
83,72% ?

Voor wie

Jouw bedrijf is gevestigd of actief in één van de Noord- of Midden-Groningse gemeenten, namelijk: Het Hogeland, Midden-Groningen, Delfzijl, Appingedam, Loppersum, de voormalige gemeente Ten Boer (Ten Boer, Garmerwolde, Lellens, Sint-Annen, Ten Post (met Kröddeburen), Thesinge (met Achter-Thesinge), Winneweer, Wittewierum en Woltersum)) en de dorpen uit de voormalige gemeente Winsum: Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Aduarderzijl.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Per nieuwe arbeidsplaats kun je € 5.000,- ontvangen, tot een maximum van € 25.000,- per project.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Jouw onderneming behoort tot het mkb.
  • Jouw onderneming is gevestigd of gaat zich vestigen in een van de negen hierboven genoemde gemeenten.
  • Jouw onderneming heeft niet eerder een bijdrage ontvangen uit de EBG Arbeidsplaatsenregeling.
  • Na afronding van het project is jouw onderneming voldoende rendabel en solvabel om de activiteiten voort te zetten.
  • Afhankelijk van het aantal fte werkzaam bij jouw bedrijf is er een minimale groei aan nieuwe arbeidsplaatsen in 3 jaar. Bij < 10 fte minimaal 2, bij 10-30 fte minimaal 3 en bij > 30 fte minimaal 5 arbeidsplaatsen.
  • Mkb-ondernemingen met 10 of meer fte kunnen een aanvraag indienen als zij een ondernemingsactiviteit of project uitvoeren dat valt onder een van de volgende thema’s: aardbevingsbestendige, levensloopbestendige- en energiezuinige bouw; groene chemie;
  • Elke nieuwe werknemer heeft een arbeidsovereenkomst van minimaal 32 uur per week, voor minimaal 12 maanden binnen de projectperiode.
  • Na het eerste contract wordt de arbeidsovereenkomst voor minstens 12 maanden of voor onbepaalde tijd verlengd.
  • Lees voor alle voorwaarden de Regeling & toelichting.

Regeling & toelichting

Download alle documenten

Van Gronings experiment naar internationaal windmolenbedrijf

Man met windmolen op de achtergrond
“We hebben sinds 2017 meer dan 10 nieuwe collega’s aangenomen die zich bezighouden met de productie en ontwikkeling"
Aard Duivenvoorden
Bekijk case
.

Het bedrijf E.A.Z. Wind uit Hoogezand breidt flink uit. Sinds de oprichting in 2015 zijn er maar liefst 212 windmolens verkocht en is E.A.Z. Wind uitgegroeid van 4 naar 44 medewerkers. De windturbines met houten wieken zijn een groot succes in de provincie Groningen. En ook daarbuiten groeit de vraag naar het product. Mede dankzij de ArbeidsplaatsenregelinG van Economic Board Groningen kan E.A.Z. Wind uitbreiden in aantal medewerkers.

E.A.Z. staat voor ‘Enschede Aan Zee’ en is opgericht door de werktuigbouwkundigen Bart Claessen, IJssebrand Ziel en Aard Duivenvoorden en productontwerper Sjouke Ritsema. De Twents-Groningse startup richtte zich in de eerste jaren vooral op de provincie Groningen. Voor veel mensen zijn de E.A.Z. windmolens inmiddels een vertrouwde aanvulling op het Groningse landschap. De E.A.Z. windmolens worden aangeschaft door boerenbedrijven, maar ook steeds meer dorpen nemen in gezamenlijk een windmolen af. Dankzij het bescheiden formaat, de houten bladen en de ranke mast heeft de windmolen een vriendelijke uitstraling. Dit in combinatie met de hoge efficiëntie maken dat de interesse in de molens van E.A.Z. Wind groeit. Zo zijn er windmolens van E.A.Z. Wind verkocht in Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Maar ook buiten Nederland: in Duitsland en Canada zijn al tientallen exemplaren verkocht.

Meer molens, meer personeel

De oprichters van EAZ Wind denken al een tijd na over een volgende stap. “We willen ons eerst focussen op een stuk professionalisering en het verbeteren van onze kwaliteitsbeheersing”, vertelt Aard Duivenvoorden. “Mede door schaalvergroting verwachten we de windmolens nog efficiënter en goedkoper te kunnen produceren”. Een grotere productiecapaciteit betekent een grotere productiefaciliteit, aanschaffen van machines en werven van personeel. Een deel van de productie gebeurt nu in Zuid-Holland, maar wordt verplaatst naar Hoogezand.  “We hebben sinds 2017 meer dan 10  nieuwe collega’s aangenomen die zich bezighouden met de productie en ontwikkeling, en met verkopen in Zuid-Nederland, Duitsland en België zal dat alleen maar toenemen” aldus Aard Duivenvoorden.  

Lokaal product

De windmolens van E.A.Z. Wind worden in de provincie Groningen geproduceerd en hebben voor een groot deel afnemers uit de buurt. Het larikshout wordt gekapt in de Drentse bossen, gefreesd in Stadskanaal en daarna tot molenwieken verwerkt in Hoogezand.
De E.A.Z. windmolen heeft een masthoogte van 15 meter en een rotor diameter van 12 meter. Het levert duurzame stroom tegen een betere prijs dan zonnepanelen. Jaarlijks genereert de mini-windmolen 30.000 kilowattuur, genoeg om het elektriciteitsverbruik van ongeveer tien huishoudens te dekken. De molen is volgens E.A.Z. praktisch onderhoudsvrij en gaat zeker twintig jaar mee.

Over de ArbeidsplaatsenregelinG

De EBG ArbeidsplaatsenregelinG kan nog tot en met 31 december 2019 worden aangevraagd. Meer weten? Lees hier meer.

 

fotograaf: Kees van de Veen.

Ik wil EBG ArbeidsplaatsenregelinG aanvragen

Foto laptop voor contact

Heb je een idee? Wij kijken graag met je mee!

Wij kijken graag met je mee!

Mail met SNN   (050) 5224 900

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur.

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall