Subsidie & leningen in het aardbevingsgebied

Ben jij woningeigenaar in het aardbevingsgebied en heb je erkende aardbevingsschade? Dan kun je maximaal €4.000 subsidie krijgen om je huis energiezuiniger te maken. Ook als je huis versterkt wordt kun je geld krijgen voor energiebesparende maatregelen zoals dak- en vloerisolatie of energiezuinig glas. Misschien heb je als inwoner, buurtbewoners of club een goed idee of plan om de leefbaarheid in je straat of dorp te vergroten? Ook dan kun je subsidie aanvragen. En voor woningeigenaren en starters in de gemeente Midden-Groningen hebben we tot slot voordelige leningen beschikbaar. 

Deze subsidies en leningen zijn beschikbaar gesteld door onder andere Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en Nationaal Programma Groningen. Het SNN zorgt dat dit geld bij de juiste mensen terechtkomt. Kijk hieronder voor welke subsidie/lening jij in aanmerking komt en vraag deze eenvoudig aan. Heb je hulp nodig? Bel of mail ons gerust. Wij helpen je verder!

Schadeherstel aan je woning

Ben je woningeigenaar in het aardbevingsgebied en heb je erkende aardbevingsschade van minimaal 1.000 euro? Dan kun je maximaal € 4.000 subsidie krijgen om bijvoorbeeld de vloer te isoleren, HR++(+) glas te plaatsen of zonnepanelen te installeren. Ook als je gebruik maakt van de stuwmeerregeling - en niet eerder gebruik hebt gemaakt van de waardevermeerderingsregeling - kom je voor één van de subsidies Waardevermeerdering in aanmerking.

Versterking van je woning

Moet je woning versterkt worden? Kijk dan van welke subsidies jij gebruik kunt maken.

Energiebesparing Aardbevingsbestendige Woningen

Aanvragen mogelijk t/m 28 mei 2023
Ontvang tot 7.000 euro subsidie voor energiebesparende maatregelen bij het versterken van je woning.

Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen

Aanvragen mogelijk tot 01 augustus 2024
Ben je eigenaar van een woning die valt binnen de batch 1588? Dan kun je een aanvraag indienen voor de regeling 'Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen'. Deze subsidie helpt je om het uitvoeren van versterkingsmaatregelen aan je woning te versnellen.

Fonds kwaliteitsimpuls Overschild Midden-Groningen 2019

Ben je eigenaar van een pand en de daarbij behorende erven, kadastraal gelegen in Overschild en behorende tot Batch 1.467, Batch 1.588 of een restgroep? Dan kom je in aanmerking voor een bijdrage uit het Fonds Kwaliteitsimpuls Overschild Midden-Groningen 2019. Deze subsidie heeft als doel om eigenaren van panden te stimuleren om aanvullende maatregelen te treffen op het gebied van energietransitie, ruimtelijke kwaliteit en/of levensloopbestendigheid in Overschild.

Leefbaarheid en wonen

Wil je je eerste huis kopen in de gemeente Midden-Groningen of ben je al eigenaar van een woning in deze gemeente en wil je die energiezuiniger maken? De gemeente helpt je! Er zijn drie verschillende regelingen waar je gebruik van kunt maken.

Heb je een idee of een (gezamenlijk) plan dat bijdraagt aan prettig wonen in je straat of dorp om de leefbaarheid in het aardbevingsgebied te vergroten? Initiatieven voor en door inwoners van de aardbevingsgemeenten in deze regeling, kunnen hiervoor subsidie ontvangen. Klik hieronder verder voor de mogelijkheden.

Meer informatie

Deze subsidies en leningen zijn beschikbaar gesteld door verschillende partijen. Het SNN zorgt dat dit geld bij de juiste mensen terechtkomt. Wil je meer informatie? Kijk dan op onderstaande websites.

Heb je hulp nodig bij je aanvraag?

Kom met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

Telefoon 
Op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur
(050) 5224 924

E-mail
waardevermeerdering@snn.nl

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall