Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

8,5 miljoen voor innovatief Noord-Nederland

Tijdens de deskundigencommissie vergadering van 29 augustus, is er een recordbedrag van 8,5 miljoen euro toegekend aan subsidieaanvragen gericht op innovatie. Het subsidiegeld is afkomstig vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (OP EFRO). Van de zeven besproken aanvragen zijn er zes toegekend aan projecten die Noord-Nederland nóg mooier gaan maken.

Het hoge slagingspercentage komt doordat steeds meer partijen weten welke Europese subsidies aansluiten bij hun idee. Vervolgens worden deze ideeën omgezet in een sterk project, waarbij goede consortia zijn aangegaan en wordt er in de aanvraagfase steeds beter afgestemd met het SNN.

Noord-Nederland nog innovatiever

De toekenning van 8,5 miljoen euro zorgt ervoor dat het Noord-Nederlandse mkb de aankomende jaren nog innovatiever wordt. De beoordeelde subsidieaanvragen betreffen zes inhoudelijk goede en sterke projecten die richten zich op de gebieden: gezondheid en welzijn, voedselzekerheid, duurzame landbouw en biobased-economy.

Wat doet de deskundigencommissie?

Nadat een subsidieaanvraag is ingediend, controleert het SNN of deze voldoet aan de belangrijkste subsidievoorwaarden. Is dit het geval? Dan wordt de aanvraag besproken in de vergadering van de deskundigencommissie (DC). Dit is een commissie van onafhankelijke externen die het SNN adviseert over aanvragen. Bij een positief advies wordt de aanvraag nog één keer gecontroleerd door het SNN of deze voldoet aan de Europese regelgeving en of deze past binnen de uitvoeringsregeling. Bij een positieve beoordeling wordt er subsidie verleend aan het project.  

Heb je een innovatief idee?

Heb je ook een innovatief idee en wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden? De volgende Europese subsidies staan nog open tot 1 juli 2020:

Wil je een aanvraag indienen? Wij denken graag met je mee! Hiervoor kun je contact opnemen met team EFRO via 050 5224 900.

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall