Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Behoud 20.000 banen noordelijke energiesector vraagt forse investeringen

Het stoppen van de aardgaswinning in Groningen kan zorgen voor het verlies van 20.000 banen in Noord-Nederland. Dat blijkt uit een rapport van het Joint Research Centre, de wetenschappelijke dienst van de Europese Commissie, hier zijn 3.000 medewerkers werkzaam. Het rapport schetst ook kansen: Noord-Nederland heeft veel potentie om bij te dragen aan de energietransitie. De bestaande infrastructuur en kennis zijn beschikbaar en er zijn voldoende werknemers in de regio om van de energietransitie een succes te maken en banen te behouden. Dit vergt nog wel een forse investering. 

De regio Noord-Nederland trekt als belangrijke conclusie uit het rapport dat het stoppen van aardgaswinning kan resulteren in het verlies van 20.000 banen in de regio. Op dit moment zijn er 20.000 mensen werkzaam in de gaswinning. De bedrijven in de sector hebben plannen voor de ontwikkeling van ongeveer 2.300 nieuwe banen. Er is daarnaast potentie om in de hernieuwbare energie 15.800 nieuwe banen te creëren.

Lees het volledige artikel op de website van Sterk Noord-Nederland

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall