Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

€ 2 miljoen Europese subsidie (EFRO) voor Avantium

Avantium gaat de nieuwe proeffabriek voor haar Mekong-technologie vestigen op het Chemie Park Delfzijl. Deze fabriek krijgt een capaciteit van ongeveer 10 ton mono-ethyleenglycol (MEG) op plantaardige basis. Dit is een belangrijke stap in het commercialiseren van de productie van groene MEG als fossielvrije grondstof voor producten, zoals plastic materialen en textiel. De opening staat gepland voor de tweede helft van 2019. Het SNN draagt met € 2 miljoen Europese subsidie (EFRO) bij aan de bouw van deze fabriek. Hiermee kan Avantium de innovatie versnellen in de zoektocht naar een koolstofarme economie.

Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium:

“Ik ben erg blij met de technologische vooruitgang van Mekong. Met MEG kunnen we alledaagse verpakkingen en textiel omzetten in plantaardige producten. Het Chemie Park Delfzijl is een prima locatie voor de verdere ontwikkeling van onze technologie. De regio ondersteunt duurzame technologieën en beschikt over hoog opgeleide en toegewijde arbeidskrachten. Cruciaal voor de commercialisatie en wereldwijde schaalvergroting van Mekong.”

Gedeputeerde Economische Zaken provincie Groningen:

Patrick Brouns, Gedeputeerde van Economische Zaken van de provincie Groningen, is verheugd dat Avantium opnieuw Chemie Park Delfzijl heeft gekozen voor de nieuwe fabriek: “Avantium brengt innovatie, hernieuwbare chemie en werkgelegenheid naar de regio. Zoals geformuleerd in onze Chemport Europe-ambitie, willen we Chemie Park Delfzijl ontwikkelen tot een van de meest duurzame chemische clusters in Europa in 2030.”

groep avantium

Bron: avantium.com

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall