Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Europese Week van de Duurzame Energie: een blauwe draad van waterstof

Afgelopen week vond de 14e editie van de Europese Week van de Duurzame Energie plaats in Brussel. Dit is het grootste evenement dat gewijd is aan hernieuwbare energiebronnen en efficiënt energieverbruik in Europa. Noord-Nederland werd bij maar liefst vier evenementen vertegenwoordigd.

Een groene Hydrogen Valley

Dinsdagavond 18 juni presenteerde gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen de Investeringsagenda waterstof Noord-Nederland tijdens het “Hydrogen Enabling the Energy Transition” evenement van de Europese Commissie, DG Energie. De insteek van de investeringsagenda is het op de kaart zetten van emissievrije waterstof op een commerciële schaal. Dit benadrukte gedeputeerde Homan nogmaals tijdens het event: “We bouwen een valley, een groene Hydrogen Valley!” Hieraan voegde de Groningse toe dat het van belang is om regio’s te verbinden met elkaar. Alleen op die manier kan de waterstofeconomie in het noorden floreren.

 

Afbeelding verwijderd.

 

Noord-Nederlands waterstofplan

Beleidsmedewerker Luuk Buit van de provincie Groningen sprak over het waterstofplan (€2.8 miljard) en de belangrijke rol van emissievrije waterstof in de energietransitie. Tijdens dit evenement werd het nieuwe European Hydrogen Valleys Partnership gepresenteerd door Auvergne-Rhône-Alpes. Noord-Nederland is met deze regio trekker van dit partnerschap.

Afbeelding verwijderd.

Zero emissie mobiliteit

Het event “Time to move on? Advancing zero emission transport solutions” van de Europese vereniging voor elektrische en waterstofmobiliteit in Europese Regio’s HyER vond plaats op woensdagochtend 19 juni. HyER organiseerde dit in samenwerking met Transport Scotland. Erwin Stoker van het OV Bureau Groningen-Drenthe sprak over waterstofmobiliteit in de Noord-Nederlandse regio. 

Afbeelding verwijderd.

Op naar een waterstofeconomie

In samenwerking met de New Energy Coalition organiseerde het SNN ook een eigen event tijdens de Europese Week van de Duurzame Energie. Het event “Towards a Hydrogen Energy Economy” werd geopend door keynote speaker Robert Schröder van het kabinet van Eurocommissaris voor Onderzoek en Innovatie, Moedas: “Waterstof is duidelijk een onderdeel van de toekomst. Niet alleen in Europa, maar ook wereldwijd, is dit hét moment voor waterstof”.

Wij kijken terug op een geslaagde dag, een succesvolle week en werken samen aan een groene toekomst.

 

De investeringsagenda waterstof Noord-Nederland

Meer over European Hydrogen Valleys Partnership:

 

 

 

 

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall