Geef jouw innovatieve idee een boost met de MIT R&D Samenwerking

Werk jij samen met andere ondernemers aan de innovatieve oplossingen voor de toekomst? Goed nieuws! Als mkb’er uit één van de drie noordelijke provincies kun je samen met andere mkb’ers subsidie aanvragen voor een onderzoeks- en ontwikkelingsproject.  

Met deze subsidie ontwikkel je samen een nieuw (prototype) product, dienst of proces dat dicht bij de markt staat. Je kunt subsidie krijgen tot 35% van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal. 

Samen kom je verder! 

“Wij geloven dat je als instrumentmakers altijd moet samenwerken met marktpartners. Wil je een goed product ontwikkelen en op de markt brengen? Dan moet je samenwerken met iemand uit die markt”, zegt Elnaz Khatami van The Sensor Factory. Zij heeft eerder gebruik gemaakt van de subsidie om samen met Melkveehouderij Abrahamse te werken aan de uiergezondheid van koeien. Zo hebben ze een sensor ontwikkeld die tijdens het melken vroegtijdig verborgen uierontsteking kan signaleren.  

Elnaz Khatami zegt blij te zijn met de subsidie: “Met deze subsidie kunnen we sneller schakelen naar de volgende ontwikkelingsfase en daarmee de ‘time-to-market' verkorten". 

Wil je ook goed voorbereid aan de slag met je aanvraag? 

In totaal is er een subsidiebedrag van €2.000.000 beschikbaar. Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 juni 2022 09.00 uur tot en met 13 september 2022 17.00 uur. Wil je goed voorbereid je aanvraag indienen? Wij helpen je hier graag bij. Kijk eens op de pagina hulp bij je aanvraag voor tips bij de voorbereiding van je subsidieaanvraag. 

De behandeling van jouw aanvraag 

Wij toetsen alle aanvragen via een tenderprocedure. Uit de beoordeling van de aanvragen ontstaat een rangschikking. De kwalitatief beste aanvragen komen met voorrang in aanmerking voor subsidie.  De subsidie wordt op volgorde van de rangschikking verstrekt.  Er kan subsidie worden verleend tot het beschikbaar gestelde subsidiebedrag.  

Contact 

Heb je vragen over de subsidie MIT R&D Samenwerking? Neem contact met op met het team met team Bedrijfsontwikkeling & Groei via 050 5224 915 of bedrijfsontwikkeling&groei@snn.nl.   

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall