Groningen ondersteunt kleine bedrijven voor aanpassingen 1,5 metereconomie

De subsidieregeling van de provincie Groningen voor het inrichten van bedrijven en maatschappelijke organisaties instellingen aan de anderhalvemetereconomie gaat per 1 juli van start. Bedrijven en maatschappelijke organisaties met minder dan vijftig werknemers kunnen subsidie aanvragen voor de gemaakte kosten. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, desinfecteringspompen, spatschermen of een digitaal reserveringssysteem. De provincie trekt 1,5 miljoen euro uit voor de ondersteuning van kleine ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de detailhandel, de vrijetijdssector en culturele instellingen.

De provincie vergoedt de helft van de kosten om bijvoorbeeld een winkel, restaurant of sportschool aan te passen aan de coronamaatregelen. De subsidie bedraagt minimaal 500 euro en maximaal 2500 euro. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal 1000 euro moet bedragen. Niet alle winkels komen voor subsidie in aanmerking. Supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops kunnen geen subsidieaanvraag indienen, omdat zij tijdens de coronapandemie juist meer omzet hadden.

 

Hard aangekomen

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol is blij met de steun aan de getroffen ondernemers: "De coronacrisis raakt onze economie breed en zorgt bij veel ondernemers voor grote acute onzekerheid. Om veilig te kunnen winkelen, sporten, of uitgaan hebben veel ondernemers hun zaak moeten aanpassen. Zo'n extra investering komt hard aan bij kleine bedrijven die hun omzet hebben zien kelderen door de coronamaatregelen. Hen willen we graag ondersteunen met deze anderhalvemeterregeling."

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door het SNN. Een aanvraag indienen is mogelijk vanaf 1 juli via de website van het SNN.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall