Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Foto samenwerkende ondernemers

Grote belangstelling voor Regionale Investeringssteun Groningen

De provincie Groningen gaat de Regeling Investeringssteun Groningen 2018 (RIG) sluiten, omdat het subsidiebudget uitgeput is. Met de RIG zijn tot nu toe achttien investeringsprojecten in de Eemsdelta en op Zernike ondersteund. Deze investeringen leveren bijna driehonderd extra arbeidsplaatsen op in de provincie Groningen.

Twee maanden geleden werd het subsidieplafond van de RIG 2018 nog met 11,5 miljoen verhoogd. De vraag van ondernemers die willen investeren in extra arbeidsplaatsen en milieubeschermende maatregelen en verduurzaming is groot. "De grote belangstellig toont wel aan dat de RIG een aantrekkelijk en effectief instrument is om de Groningse economie te versterken en voor duurzame banen te zorgen", aldus gedeputeerde Patrick Brouns. "De belangstelling is groter dan we aankunnen. Vanwege de uitdagingen op het gasdossier en de vergroening van de chemie geven we in 2019 een vervolg aan de RIG."

Over de RIG

De doelstelling van de RIG is om een impuls te geven aan het vestigingsklimaat en werkgelegenheid voor industriële bedrijven in de Eemsdelta en op de Campus Groningen. Voor de uitvoering van de RIG is in 2014 in totaal € 40 miljoen beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen (EBG) en de provincie Groningen uit het Ruimtelijk Economisch Programma. De RIG maakt deel uit van het programma van de EBG en van het provinciale programma Groningen @ Work 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk te helpen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit. Kijk voor meer informatie over de RIG op de website Rig Scoort Top.

Bron: Provincie Groningen 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall