Ga naar de inhoud

Het SNN-kantoor is voorlopig gesloten. Wij werken vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 03 april 2020
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

IJstijd en science fiction komen samen in Hunzebos

Terugreizen naar de ijstijd of een virtuele wedstrijd spelen tegen een sabeltandtijger. Het kan vanaf vandaag in het Hunzebos tussen Exloo en Odoorn. Voor kinderen, volwassenen en toeristen zijn de nieuwste activiteiten een aanwinst, zegt Catrien Posthumus van Stichting De Hondsrug UNESCO Geopark.

Om te leren, spelen en beleven zijn er twee routes uitgezet in het bos. Door de app Hunzebos 3D te downloaden krijgt die beleving een extra dimensie. Want wie wil er nu niet een wedstrijdje spelen tegen een sabeltandtijger of omringd door mammoeten terug naar de ijstijd reizen. Dankzij virtual en augmented reality, 360 graden-films en games wordt die ervaring haast levensecht.

Terug naar de ijstijd

Op het Sabeltandtijgerspoor kunnen kinderen spelend, klimmend, klauterend en kruipend leren hoe hunebedden werden gebouwd en welke dieren er in het bos hebben geleefd. De tijdreisroute Leewal neemt bezoekers virtueel 470.000 jaar mee terug in de tijd. Je krijgt er informatie over de ijstijden, de Leewal, droogdalen, mammoeten en sabeltandtijgers die er ooit rondliepen.

Zin om het Hunzebos te beleven?

Kom dan tijdens het Weekend van de Wetenschap naar Exloo. Op 5 en 6 oktober laten bedrijven en organisaties in Noord-Nederland zien wat ze met Europese subsidies, op het gebied van wetenschap en technologie, hebben bereikt. Kijk hier voor een compleet overzicht van de deelnemers aan het Weekend van de Wetenschap in Noord-Nederland.

De activiteiten in het Hunzebos zijn mede mogelijk gemaakt met de ‘Leader Zuidoost Drenthe-subsidie’. Deze subsidie is bedoeld om de leefbaarheid en economie in Drentse plattelandsgebieden te versterken.

Aan de ontwikkelingen in het Hunzebos is een subsidiebedrag van 74.448,45 verleend. De helft daarvan is beschikbaar gesteld door de EU, de andere helft door de provincie Drenthe en gemeente Borger-Odoorn.

Ook subsidie aanvragen?

Meer weten over de subsidies voor plattelandsontwikkeling? Kijk op www.snn.nl/pop3. Liever telefonisch contact? Het POP3-team is telefonisch bereikbaar via 050 5224 998.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall