Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Innovatief mkb opgelet, MIT haalbaarheid gaat binnenkort weer van start!

Ben je een noordelijke mkb’er en heb je een innovatief idee? Dan is de MIT-subsidie allicht iets voor jou! Vanaf 9 april 2019 is het weer mogelijk om voor jouw innovatieve idee MIT-subsidie aan te vragen.

Met de MIT-subsidie is het mogelijk om te onderzoeken of je idee economisch en technisch haalbaar is. Aan het einde van het onderzoek dien je een antwoord te hebben op de vraag of het haalbaar is om over te gaan tot ontwikkeling van je innovatieve idee.

Voor de MIT-subsidie is 4 miljoen beschikbaar. Aanvragen is mogelijk tot 10 september 2019, maar wacht niet te lang met het indienen van je aanvraag. De MIT-subsidie is namelijk populair!

5 jaar MIT

terraOp 13 februari kwamen overheid en ondernemers bijeen om het vijfjarig bestaan van de MIT te vieren. Tijdens de bijeenkomst bleek dat de MIT-subsidie tot mooie innovaties heeft geleid. Je kon een kijkje nemen bij de ‘best practices’, waar ondernemers uiteenlopende innovaties demonstreerden. TerraCarta uit Hoogeveen was ook aanwezig om te vertellen over hun innovatie, de gassafetracker. Met deze techniek kunnen ze snel en efficiënt gas HSA’s in kaart brengen met een hoge nauwkeurigheid. 

Sinds het begin van de MIT hebben Rijksoverheid (vanaf 2013) en de provincies (vanaf 2015) samen in totaal 255 miljoen geïnvesteerd in innovatie bij het mkb. 

Disclaimer: 

De tekst over de MIT 2019 is onder voorbehoud omdat de colleges van GS nog een officieel besluit moeten nemen over de financiering en vaststelling van de MIT-subsidie. Houd de website van SNN in de gaten voor de meest actuele informatie.  

 

 

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall