Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Werkbezoek Gerbert Kunst - Sterk Noord-Nederland

Kansen voor waterstofmobiliteit, healthy ageing, landbouw, watertechnologie en circulaire economie

Consul-generaal San Francisco brengt werkbezoek aan Noord-Nederland

Gerbert Kunst, Nederlandse Consul-generaal in San-Francisco heeft maandag 4 februari een werkbezoek aan Noord-Nederland gebracht. Hij voerde met bestuurders van de noordelijke provincies en met ondernemers in Drenthe,Groningen en Friesland  gesprekken om de mogelijkheden te onderzoeken voor eventuele verdere samenwerking tussen de Amerikaanse Westkust en Noord-Nederland.

‘Een goede gezamenlijke branding van de regio, mooie storytelling rondom de noordelijke thema’s en een goede follow-up zijn essentieel om je als ondernemer in de kijker te spelen en  economische kansen in de VS te creëren. Kijk daarbij niet alleen naar Silicon Valley, maar ook naar Phoenix (Arizona) voor healthy ageing en Seattle (Washington) voor circulaire economie. Op korte termijn biedt het Global Entrepreneurship Summit een mooi podium voor ondernemers en in de aanloop naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028 zijn er veel kansen voor verduurzamingstechnieken op het gebied van watertechnologie en circulaire economie.  Mogelijk is er een match met Noord-Nederlandse innovaties’, aldus Gerbert Kunst.

Werkbezoek Gerbert Kunst - CollegaKunst bezocht bedrijven in Drenthe en Groningen die actief zijn op het gebied van waterstof en waterstofvoertuigen. In Friesland maakte hij kennis met innovaties op het gebied van landbouw, watertechnologie en circulaire economie. Er werd een bezoek gebracht aan Resato in Assen, Holthausen in Groningen, EnTranCe in Groningen, de WaterCampus in Leeuwarden en de Dairy Campus in Goutum. In Groningen maakte Kunst ook kennis met onderzoek en onderwijs bij de Hanzehogeschool en de RUG en de initiatieven op gebied van Healthy Ageing afkomstig van de ‘slimste kilometer van Nederland’ een slogan die Amerikanen zeker aan zal spreken...

Het werkbezoek aan Noord-Nederland is een follow-up van het werkbezoek van gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe aan Californië in september vorig jaar rondom het thema waterstof. De Nederlandse Consul-generaal in San Francisco, Gerbert Kunst, is behulpzaam in het verbinden van bedrijven in Noord-Nederland en dertien Amerikaanse staten. Californië en Noord-Nederland hebben veel gedeelde uitdagingen wat betreft verduurzaming van de mobiliteit, circulaire economie, watertechnologie, innovatie landbouw en Healthy Ageing. Bij het werkbezoek waren bestuurders van de provinciesFryslân en Drenthe en de gemeente Groningen aanwezig.

Noord-Nederland wil zich positioneren als internationale topregio op het gebied van waterstof, circulaire economie, watertechnologie, innovatieve landbouw en Healthy Ageing waarin het MKB en de kennisinstellingen een sleutelrol spelen in samenwerking met de noordelijke provincies en gemeenten.

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall