Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

landbouwborrel

Landbouwborrel Noord-Nederland met Jan Huitema in Brussel

Noord-Nederland houdt vandaag (25 september) in samenwerking met Europarlementariër Jan Huitema een landbouwborrel in Brussel. Innovatieve Noord-Nederlandse landbouwprojecten zoals Potato Valley, de Dairy Campus, Innovatie Landbouw Veenkoloniën, Smart Farming for Northern Netherlands en Ontwikkelagenda Melkveehouderij presenteren zich tijdens deze bijeenkomst.

De projecten die op de landbouwborrel te zien zijn, worden deels met Europees geld gefinancierd. Het geld uit het GLB en POP is voor deze projecten onmisbaar. We hopen dan ook in de komende jaren met dergelijke projecten door te kunnen gaan en dit verder uit te kunnen bouwen.

Ruimtelijke impact

Landbouw in Noord-Nederland is een belangrijke economische sector met grote ruimtelijke impact. Noord-Nederland zet volop in op haar maatschappelijke uitdagingen binnen de landbouw. Op regionaal niveau worden  kansen en innovaties benut, ook op het niveau van klimaat en milieu. Het Noorden heeft veel profijt van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid en acht het ontwikkelings- en investeringsfonds POP van groot belang. POP is in Noord-Nederland succesvol ingezet op kansen, zoals natuurinclusieve landbouw, duurzame melkveehouderij en precisielandbouw.

De afgelopen periode heeft aangetoond dat een regionale aanpak werkt en leidt tot innovaties. Op deze manier dragen we bij aan een duurzame, innovatieve en inclusieve groei die de EU voorstaat.

Vanuit Noord-Nederland is Henk Staghouwer, landbouwgedeputeerde van de provincie Groningen aanwezig. Daarnaast laat Frans Keurentjes, voorzitter van de AgroAgenda, zijn licht schijnen op de innovatieve landbouwprojecten in Noord-Nederland.

Deze landbouwborrel is een van de drie activiteiten die Noord-Nederland organiseert in aanloop naar de European Week of Regions and Cities (Open Days), die in de week van 8 oktober plaatsvindt in Brussel.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall