Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Landbouwers uit Veenkoloniën gaan voor duurzaam

Ruim 200 landbouwers uit de Veenkoloniën hebben gebruik gemaakt van subsidie om hun bedrijf duurzamer te maken. Tot en met 29 augustus kon er gebruik gemaakt worden van de subsidie fysieke investeringen. In totaal was er een budget van 4,6 miljoen euro beschikbaar.

De agrariërs kunnen de subsidie inzetten om te investeren in verschillende innovaties en zo hun landbouwbedrijf moderniseren. Niet alleen helpen deze investeringen om de positie van het bedrijf te versterken, ook dragen deze bij aan een verbetering van bijvoorbeeld verduurzaming en het klimaat. Zo is er subsidie aangevraagd voor bijvoorbeeld het plaatsen van windmolens op het terrein, het aanschaffen van elektrische shovels en speciale machines voor het bestrijden van onkruid.

Subsidie aangevraagd?

Het thema verduurzaming is populair in deze regio. Dat blijkt wel uit het aantal aanvragen dat is binnen gekomen. In totaal is er in twee maanden tijd voor ruim 8,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. Dit betekent dat het subsidieplafond is overvraagd. Er zal daarom een loting plaatsvinden bij Notaris Broekema te Groningen. De uitslag zal op dinsdag 10 september bekend worden gemaakt.

Contact?

Meer weten over de subsidies voor plattelandsontwikkeling? Kijk op www.snn.nl/pop3. Liever telefonisch contact? Het POP3-team is telefonisch bereikbaar via 050 5224 998.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall