Ga naar de inhoud

Het SNN-kantoor is voorlopig gesloten. Wij werken vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 16 maart 2020
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Leaderproject wint Drentse Architectuurprijs 2018

De schaapskooi in Ruinen is winnaar geworden van de Drentse Architectuurprijs 2018! De publieksjury heeft dit op zaterdag 2 juni bekend gemaakt.

De schaapskooi is een ontwerp van Architectenbureau Van Ruth BV uit Dwingeloo. Het subsidieproject behelst de realisatie van een nieuwe schaapskooi, een multifunctionele ruimte en de bouw van een uitkijktoren, met prachtig uitzicht over het Dwingelderveld.   

De uitvoering van het project is mede mogelijk gemaakt door POP3 (Leader) subsidie. Hierdoor is een bijdrage geleverd aan de visie en ambities van de provincie en de gemeente die de lokale vrijetijdsindustrie willen versterken. Het is mooi om te zien dat met een POP3 (Leader) bijdrage tevens de cultuurhistorie behouden blijft. 

Trots
De opening van de nieuwe schaapskooi vond plaats op 29 maart, door onder andere gedeputeerde Henk Jumelet. Hij is trots op het resultaat: “De provincie Drenthe zet samen met LEADER in Zuidwest-Drenthe in op de versterking van de vrijetijdseconomie. Daardoor is hier een architectonisch hoogstandje neergezet. Niet alleen een prachtig onderdak voor de schapen, maar zeker ook een beleving voor de toeristen!" 

Meer weten over de POP3-subsidies?
Kijk op de pagina POP3-subsidies

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall