Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

innovatie

Meer mogelijk binnen de VIA 2018 plus!

Vanaf 2 juli 2018 is het voor noordelijke mkb’ers mogelijk een subsidieaanvraag in te dienen voor de VIA 2018 plus. Met de komst van de vernieuwde regeling is het naast het ontwikkelen van een nieuw product, dienst of procedé, ook mogelijk om voor organisatieinnovatie subsidie aan te vragen.  

Organisatieinnovatie
De wereld om ons heen verandert continu. Voortschrijdende digitalisering en verduurzaming leiden de komende jaren tot grote transities. Ontwikkelingen zoals robotisering, biotechnologie, 3D-printen, virtual reality, 5G en Internet of Things zullen dit allemaal versnellen. Deze ontwikkelingen zullen de manier waarop we produceren, consumeren en als mensen met elkaar omgaan veranderen. Deze veranderende omstandigheden en nieuwe mogelijkheden vragen om een andere manier van organiseren en nieuwe verdienmodellen. 

Binnen het onderdeel organisatieinnovatie kan een mkb’er subsidie krijgen voor het inschakelen van een externe deskundige voor advies, begeleiding of coaching bij het vernieuwen van zijn organisatie- of verdienmodel, inclusief de implementatie hiervan. Ook is het mogelijk om gezamenlijk een externe deskundige in te schakelen om nieuwe samenwerkingen vorm te geven gericht op het benutten van nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. 
 

Nieuw voor de onderneming 
De verbreding van de VIA houdt tevens in dat een idee nieuw voor de onderneming mag zijn. Binnen de huidige VIA is de voorwaarde dat het idee wereldwijd nieuw dient te zijn.   
 

Ruimer voorschot 
Bij toekenning van de VIA-subsidie, wordt 40% van het verleende bedrag meteen uitbetaald. Ondernemers hoeven dit bedrag dus niet voor te financieren, waardoor ze snel aan de slag kunnen met hun innovatie. 
 

Wil je meer weten over de VIA 2018 plus? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 3 juli 2018.
 

Aanvragen voor de huidige VIA kunnen tot en met 1 juli 2018 worden ingediend. 
 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall