Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Meet&Greet Noord-Nederland en Colorado

Op 11 april maakten Noord-Nederland en Colorado (VS) kennis met elkaar. De delegatie uit de ‘Centennial State’ bracht na Londen en Brussel een bezoek aan Nederland om meer te weten te komen over de initiatieven in het noorden op gebied van energietransitie, healthy ageing en digitalisering, en te verkennen of samenwerking of uitwisseling op deze thema’s mogelijk is.

Kennis delen over waterstof

Onder meer Jeff Greene (Chief of staff Colorado Springs) en Yuriy Gorlov (VP Aurora economic development council) waren aanwezig. Colorado is qua oppervlakte een van de grotere staten in de Verenigde Staten met sterke kennisinstellingen zoals de University of Colorado Boulder en de University of Colorado Denver. Ze werken op dit moment aan een onderwijsaanpak voor hacking en cyber security met projecten zoals de Colorado Hackathon. Daarnaast ligt de focus van gouverneur Jared Polis op de omschakeling naar duurzame energiebronnen, in het bijzonder in de mobiliteitssector. Electrificatie van het energiegrid en het openbaar vervoer heeft momenteel de focus, maar ook waterstof is in het vizier. De Colorado Hydrogen Coalition is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking met het doel de waterstofontwikkeling in Colorado aan te zwengelen.

Colorado onder de indruk van het noorden

De avond begon met een inleiding van Commissaris van de Koning René Paas over Noord-Nederland. Daarna ging het gesprek onder andere over de waterstofagenda, cybersecurity, ChemPort en Topdutch. Tijdens deze kennismaking konden beide regio’s elkaar inspireren en onderwerpen vinden waarop kennis uitgewisseld kan worden. De delegatie was in het bijzonder onder de indruk van de voortgang op het gebied van waterstof, en hoe duurzame energiebronnen in het noorden steeds meer gebruikt worden voor industrie en mobiliteit. Ook de Odyssey Hackaton (tot 15 april in Groningen) wekte veel interesse, evenals de ontwikkelingen rondom de vergroening van de chemie en de circulaire economie. 

 

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall