Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Miljoenen voor slimmer reizen in Noord Nederland

Een tankstationketen weet als geen ander dat de manier waarop we ons van A naar B verplaatsen in de komende jaren drastisch gaat veranderen. TanQyou uit Franeker investeert de komende jaren miljoenen in mogelijkheden om de gebruiker op een efficiëntere manier te laten reizen. Om deze ontwikkeling nog eens te versnellen dragen het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en de provincie Fryslân gezamenlijk zo’n 1,5 miljoen Europese subsidie bij aan dit project. Dit bedrag komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Reeds honderdduizend Nederlanders maken inmiddels gebruik van het platform en tanken en parkeren via de apps van TanQyou. Met het toevoegen van openbaar vervoer en deelvervoer kan een gebruiker binnenkort ook via de app met een 2D QR-code eenvoudig inchecken in de trein of de bus. Op deze manier is reizen met het OV mogelijk zonder een OV-chipkaart. Deze manier van reizen word tegenwoordig ook wel Maas, Mobility as a Service genoemd.

Extra reisgemak

“Wij geloven erin dat wij als platform in de positie zitten om de consument extra reisgemak en comfort te kunnen bieden ongeacht welk vervoermiddel hij of zij gebruikt.” aldus Jan-Harmen Akkerman van TanQyou. “Zo kunnen wij de automobilist die deze week al 2 keer in de file heeft gestaan voor Groningen op het laatste moment adviseren om zijn auto op de P+R Hoogkerk te parkeren en over te stappen op een specifieke bus.” We kunnen zelfs aangeven dat we verwachten dat de reiziger hiermee bijvoorbeeld 15 reisminuten bespaart.

afbeelding van TanQyouDuurzamer reizen

Om een duurzamere en efficiëntere manier van reizen teweeg te brengen, is een gedragsverandering bij de automobilist nodig. Dit is de reden dat de Rijksuniversiteit Groningen als consortiumpartner betrokken is bij dit project. In samenwerking met de faculteit Economics & Business wordt er gevalideerd op welke wijze gedragsverandering bij automobilisten mogelijk is.

Terwijl andere applicaties en projecten de focus leggen op gebruikers van openbaar vervoer en deelvervoer, wil TanQyou automobilisten een laagdrempelig alternatief bieden in vervoersmogelijkheden. Door FinTech innovaties te combineren met gedragswetenschappelijke onderzoek kan de automobilist gestimuleerd worden - met de juiste triggers - tot efficiënter reizen en duurzame mobiliteit.

Over TanQyou

TanQyou is een mobiliteitsplatform dat zorgt voor vernieuwing op het gebied van mobiliteitsdiensten. Zo verandert TanQyou al sinds 2015 het tankstation landschap met haar toekomstbestendige tankstation formule, die deel uitmaakt van het drempelloze mobiliteitsplatform van TanQyou.

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall