Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

MIT R&D: subsidie voor innovatieve samenwerking!

Werk jij samen met andere ondernemers aan de innovatieve oplossingen van morgen? Dan is de MIT R&D Samenwerking 2020 wellicht interessant voor jouw bedrijf! Als mkb’er uit Groningen, Friesland of Drenthe kun je samen met andere mkb’ers subsidie aanvragen voor een onderzoeks- en ontwikkelingsproject. Binnen dit project ontwikkel je samen een nieuw product, dienst of procedé dat dicht bij de markt staat. Je kunt subsidie krijgen tot 35% van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal.

Benieuwd waar de subsidie voor kan worden ingezet? Ruim 25 ondernemers gingen je al voor. Zij sloegen de handen ineen en maakten gebruik van de MIT R&D Samenwerking!

Verrassende combinaties

Wat hebben een orchideeënkweker en een producent van biologisch afbreekbaar schuim met elkaar gemeen? Op het eerste oog misschien niet zoveel. Toch werken Aardse Orchids en Foamplant samen om een geheel nieuw ziektevrij, efficiënt en milieuvriendelijk kweekproces te ontwikkelen. Ze liepen elkaar toevallig tegen het lijf op een tuinbouwbeurs in Duitsland. “We hadden na een kort gesprek snel door dat we veel voor elkaar konden betekenen”, aldus Martin Tietema van Foamplant.

Windmolens op schepen

Ook eConowind uit Groningen en eL-Tec Elektrotechniektechnologie uit Hattem gaan samen aan de slag. De bedrijven willen het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen in de scheepvaart drastisch verminderen. Dat kan door kleine krachtige windmolens op een schip te plaatsen. Deze molens kunnen een accu ter grootte van een zeecontainer opladen, waardoor het schip met minder vervuilende brandstof kan varen.

Kan de kapitein binnenkort thuisblijven?

Kunnen schepen autonoom varen? Workumer Jachtservice en Marinminds denken van wel. De bedrijven ontwikkelen met 3D een module die op afstand afwijkingen en storingen kan opsporen. Deze module moet gekoppeld kunnen worden aan al bestaande systemen op schepen als GPS, radar en warmtecamera’s. Samen leveren deze systemen data die gecombineerd, geanalyseerd en verwerkt kan worden op afstand. De kapitein kan misschien binnenkort wel thuis achter zijn computer behendig zijn schip besturen.

MIT R&D Samenwerking aanvragen

Vanaf 11 juni 2020 tot en met 10 september 2020 kun je je aanvraag indienen! Elke subsidieaanvraag wordt getoetst via een tenderprocedure. Uit de beoordeling van de aanvragen ontstaat een rangschikking. De kwalitatief beste aanvragen komen met voorrang in aanmerking voor subsidie. De subsidies worden op volgorde van de rangschikking verstrekt, totdat het subsidieplafond is bereikt.

Meer weten?

Neem dan direct contact op via bedrijvenregelingen@snn.nl of bel 050-5224 915.

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall