Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Nieuwe subsidieregeling voor Energiecoöperaties

Vanaf 15 november kunnen energiecoöperaties in Fryslân gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling, de Voucherregeling voor Energiecoöperaties. Hiermee breidt de provincie de al lopende MKB-voucherregeling uit. Met de uitbreiding wil provincie Fryslân de ontwikkeling van nieuwe plannen ondersteunen. De initiatieven van de energiecoöperaties dragen bij aan de energietransitie in Fryslân.

Op veel plekken in Fryslân zijn energiecoöperaties bezig met het ontwikkelen van projecten voor energiebesparing, duurzame opwekking van energie of isolatiemaatregelen. Bijvoorbeeld collectieve zonnedaken, deelauto’s of warmteprojecten. Veel energiecoöperaties zijn klaar voor een volgende stap, maar hebben behoefte aan professionele ondersteuning. Met deze regeling wil de provincie hen helpen.
 

Subsidie aanvragen

Met de Voucherregeling voor Energiecoöperaties in Fryslân wordt in totaal € 100.000 beschikbaar gesteld in de periode van 15 november 2019 tot 1 juli 2020. Coöperaties kunnen bijvoorbeeld subsidie krijgen voor het inkopen van juridische, financiële, technische, fiscale, of organisatorische deskundigheid. De subsidie bedraagt de helft van de subsidiabele kosten van minimaal € 500,00 en maximaal € 2.500,00. Vraag de subsidie hier aan.

Dit artikel is eerder gepubliceerd door provinsje Fryslân

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall