Ga naar de inhoud

Het SNN-kantoor is voorlopig gesloten. Wij werken vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 16 maart 2020
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Noord-Nederland heeft vindingrijke initiatieven voor Corona-oplossingen

Tot afgelopen donderdagmiddag konden bedrijven en kennisinstellingen bij het SNN een unieke ‘COVID-19-subsidie’ aanvragen voor innovatieve Corona-oplossingen in Noord-Nederland. De drie noordelijke provincies en het SNN stellen hiervoor gezamenlijk 1 miljoen euro beschikbaar vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Inmiddels is de sluitingsdatum verstreken en zijn 22 aanvragen ingediend voor de COVID-19 subsidie. Ondanks de moeilijke maatschappelijke en economische tijden laten vele ondernemers en kennisinstellingen zien over grote innovatiekracht en betrokkenheid te beschikken om deze gezondheidscrisis aan te pakken. Dat is positief en veelbelovend voor Noord-Nederland!

De COVID-19 subsidie is bedoeld voor het sneller verder brengen van onderzoek en innovatieve oplossingen uit Noord-Nederland, die een bijdrage leveren aan het verhelpen van de huidige gezondheidscrisis door het coronavirus.


Beoordeling van de projecten

Alle ideeën die zijn ingediend worden op dit moment inhoudelijk beoordeeld. In de beoordelingscriteria houden wij vooral rekening met:

  • De mate van vernieuwing van het onderzoek of de oplossing.
  • De maatschappelijk impact van het project.
  • De periode waarbinnen het project ook echt tot concrete resultaten leidt.


Hoe nu verder?

Het SNN gaat zijn uiterste best doen om de projecten die voor subsidie in aanmerking komen zo snel mogelijk te beoordelen. Aanvragers ontvangen op 20 mei een bericht over hun subsidieaanvraag. Zodra er meer bekend is over de initiatieven die in aanmerking komen voor deze subsidie informeren wij je via onze nieuwsbrief en social media kanalen.


Volg ons op 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall