Noordelijke subsidie voor innovatieve projecten gaat open: Tender Valorisatie

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Maak jij als mkb’er met jouw project impact op Noord-Nederland? Zowel op economisch als maatschappelijk gebied? Zorg je hierbij voor vernieuwing en verbinding, leer je van anderen en probeer je met partners dingen uit? Met de Tender Valorisatie 2022 uit het nieuwe EFRO-programma (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) worden partijen uitgedaagd om met goede, innovatieve ideeën en oplossingen te komen. Vanaf maandag 19 september start het aanvraagproces van deze subsidie via de website van het SNN, dat deze subsidie uitvoert. 

De Tender Valorisatie – met een budget van € 6 miljoen – is de eerste subsidie die opengaat uit het nieuwe EFRO-programma 2021-2027. Binnen het EFRO-programma werken de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân en Economic Board Noord-Nederland samen aan het versterken en ontwikkelen van de regionale economie in het noorden. 

Vernieuwend prototype product, dienst of proces

Met de Tender Valorisatie 2022 werken mkb’ers aan het testen, bouwen en demonstreren van een vernieuwend prototype product, dienst of proces. Hierbij benutten ze de kansen van de 4 transities (energie, circulair, digitalisering en gezondheid) uit de regionale innovatiestrategie (RIS3). De ondernemers dragen met hun project bij aan unieke, regionale, economische sterktes. Ook maken ze gebruik van beschikbare kennis en kunde (kennisvalorisatie) van andere bedrijven, innovatiehubs of kennisinstellingen. Bij voorkeur werken ze samen. Verder zorgen de ondernemers ervoor dat ze een probleem oplossen, waar mogelijk met een regionale probleemeigenaar. Tot slot draagt het project bij aan de verdere structurele ontwikkeling en innovatiestrategie van het bedrijf.

Aanvraagproces van start 

Wil je de Tender Valorisatie 2022 aanvragen? Het aanvraagproces verloopt in drie stappen:

  1. Indienen projectvoorstel in 2 pagina’s 
  2. Ontvangst reflectieverslag
  3. Indienen volledige subsidieaanvraag 

Vanaf maandag 19 september kunnen de eerste projecten hun projectvoorstel in 2 pagina’s inleveren. Ga naar de webpagina Tender Valorisatie voor meer informatie over het aanvraagproces, de uitvoeringsregeling en de voorwaarden.

Heb je nog vragen?

Stel ze tijdens het webinar Tender Valorisatie 2022 op maandagmiddag 19 september. Je krijgt tijdens deze webinar eerst kort informatie over de subsidie. Daarna is er alle ruimte voor vragen. Je kunt je aanmelden via de webpagina over het webinar Tender Valorisatie.

Op de webpagina Tender Valorisatie 2022 kun je meer lezen over deze subsidie. Wil je meer weten over het nieuwe EFRO-programma en hoe de Tender Valorisatie 2022 deel uitmaakt van dit programma? Kijk dan op de webpagina Bijeenkomst: EFRO 2021-2027 en eerste subsidie Valorisatie (4 juli 2022).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.