Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Oerolfans testen voedselinnovaties: bij ontbijt al bijna al je groente binnen

Geen Oerol op Terschelling. Wel een digitale editie en dus ook innovaties die gestest kunnen worden. Grünten bijvoorbeeld, een ontbij waarmee je flink wat groente naar binnen werkt. Met een aantal innovatieve ondernemers test Innofest komende week zes voedselproducten. Innofest wil ondernemers de kans bieden hun producten verder te ontwikkelen door ze te helpen met testen op bijvoorbeeld festivals. Volgens directeur Linda Vermaat van Innofest is Oerol min of meer de start van de testzomer. Nu het festival digitaal gaat, zag Vermaat nieuwe kansen. ,,Door ons primair op voedselinnovaties te richten, geven we het publiek de kans om vanuit huis bij te dragen.’’

 

Zes producten getest

De deelnemers aan het testpanel kregen afgelopen weekeind hun testbox met zes verschillende producten toegestuurd. De Nederlandse startup Grünten wil Nederlanders helpen in een moeizaam proces: voldoende groente eten. In het havermoutontbijt is een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente verwerkt. Wie toch een ander ontbijt wil, kan KRUSH krijgen. Gemaakt van gered voedsel als te kleine granen en krommoe groente of fruit. Wegspoelen kan met Ptthee. Een kruidenthee die helpt de biodiversiteit van het landschap in stand te houden.

 

Frisdrank van microalgen

WaterFUL introduceert op Oerol hun eerste frisdrank van microalgen. Bijzonder eraan is dat dit drankje CO2 opneemt in plaats van uitstoot. Het borrelhapje is een vegan kaas van Willicroft en een hulpmiddel in een poging minder dierlijke producten te eten.

 

Weg met plastic

Eten zonder bestek is lastig. De Zweedse startup Ilai levert borden en bestek gemaakt van bananenbladeren. Duurzaam en afbreekbaar is het alternatief voor wegwerpplastic. Wilbert van de Kamp presenteert tijdens Oerol dagelijks Innofest Test Teevee. Een liveshow waarin het testpanel de producten test.

Bron: Dagblad van het Noorden 

Foto: Marleen Annema

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall