Ga naar de inhoud

Het SNN-kantoor is voorlopig gesloten. Wij werken vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 16 maart 2020
 • (050) 5224 900
 • info@snn.nl
 • Leonard Springerlaan 15
  9727 KB Groningen
 

Online EBG Pitch ‘Van crisis naar kansen!’

10.000 euro te verdelen onder de beste ideeën. Heb jij als ondernemer een geweldig idee? En kan jouw idee een steentje bijdragen aan de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen tijdens de coronacrisis? Dan hoort Economic Board Groningen (EBG) graag van je!

Anders ondernemen in coronatijd

Door de coronacrisis is de toekomst voor veel ondernemers onzeker. Veel bedrijven zien hun omzet dalen. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe manieren van werken en sommige ondernemers bedenken nieuwe producten, diensten of aanpassingen in hun bedrijfsvoering. EBG heeft vaker EBG Pitches en andere wedstrijden georganiseerd. Dit wordt de allereerste online pitch-wedstrijd, waarbij ze inspelen op deze tijd. Heb jij een idee waardoor je bedrijf deze coronatijd goed doorkomt? Of weet jij een oplossing waar ondernemers en werknemers in de 'anderhalve meter samenleving' iets aan hebben? EBG is benieuwd naar jouw idee. 

Wil je meedoen? Stuur je idee uiterlijk 25 mei naar EBG. Een selectiecommissie beoordeelt op 2 juni de inzendingen en kiest drie finalisten, die hun idee mogen presenteren in een korte online video-pitch. Jury en online publiek verdelen het prijzengeld van totaal 10.000 euro over deze drie finalisten.

Waar is EBG naar op zoek?

 • Je idee komt voort uit de noodzaak om anders te moeten werken tijdens de coronacrisis.
 • Je idee helpt jouw bedrijf (en/of andere bedrijven in de regio) verder. En daarmee dus ook werknemers en de bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen.

Voorwaarden

 • Je woont of hebt een bedrijf in één van de volgende gemeenten: Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Oldambt, Midden-Groningen of voormalig gemeente Ten Boer. Óf je moet kunnen aantonen dat deze regio primair profiteert van jouw idee.
 • Je idee draait om ondernemerschap en heeft een positief effect op werkgelegenheid of bedrijvigheid.
 • Het prijzengeld dient in één of meer van bovengenoemde gemeenten besteed te worden.

Wat kun je winnen?

De drie finalisten winnen een geldbedrag om hun idee uit te voeren. Het allerbeste idee wordt vermeld op de EBG- kwartaalpagina in De Regiokrant, De Ommelander en De Eemslander. Jury en online publiek verdelen het prijzengeld van €10.000,- over de drie finalisten. De jury verdeelt de juryprijs van € 8.000 over de drie finalisten (respectievelijk € 5.000, € 2.000, en € 1.000). Daarnaast ontvangt de finalist met de meeste online stemmen de publieksprijs van € 2.000.

Jury

 • Cas König, directeur Groningen Seaports
 • Ralph Steenbergen, directeur/eigenaar Nesk
 • Abel Nieveen, voorzitter Commerciële Club Ventus

Hoe werkt het?

 • Wil je meedoen? Stuur je idee uiterlijk 25 mei via het formulier op de website van EBG. Je ontvangt daarna van een uitgebreider invulformulier per e-mail.
 • Een selectiecommissie kiest de drie beste ideeën en wijst 3 finalisten aan. 
 • De drie finalisten maken een korte video-pitch waarbij ze hun idee toelichten in een filmpje. EBG zorgt voor een filmer die op gepaste afstand de pitches op locatie komt filmen.
 • De drie video’s worden via de website en social media kanalen van EBG verspreid. Het publiek kan online via de website op hun favoriete idee stemmen.

Ondersteuning ondernemers tijdens coronacrisis

EBG is opgericht om de werkgelegenheid en bedrijvigheid in Noord- en Midden-Groningen te stimuleren. Om de ondernemers in onze regio ook nu zo goed mogelijk te helpen organiseert EBG webinars en online sessies. Daarnaast kunnen ondernemers contact opnemen voor vrijblijvend advies en ze hebben de EBG AdviesregelinG aangepast. Ondernemers kunnen nu ook van deze regeling ook gebruikmaken als ze advies inwinnen bij een financieel adviseur of ondersteuning krijgt van een accountant. Kijk voor meer informatie op www.ebgn.nl/corona.
 

Dit artikel is eerder geplaatst door Economic Board Groningen.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall