Opnieuw subsidie voor Friese energiecoöperaties

Ben jij als energiecoöperatie gevestigd in Fryslân en wil je duurzaam en lokaal opgewekte energie gaan leveren? Vanaf 3 mei kun je subsidie aanvragen voor het inhuren van expertise bij het versterken van je businesscase. Met deze subsidie kun je een onafhankelijke deskundige inschakelen die je ondersteunt op juridisch, financieel, fiscaal of organisatorisch gebied. Net als vorig jaar kun je als energiecoöperatie in Fryslân maximaal € 5.000,- subsidies krijgen. De provincie Fryslân stelt hiervoor € 100.000,- euro beschikbaar. 

Maak dit jaar maximaal vijf keer gebruik van een voucher 

De voucherregeling energiecoöperaties Fryslân 2021 was een succes. Zestien projecten kregen subsidie voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige. Anders dan vorig jaar mogen aanvragers nu maximaal vijf keer gebruik maken van een voucher. Dit was vorige jaar nog slechts twee keer. 

Het belang van energietransitie 

Het provinciebestuur vindt de ondersteuning van particulieren en coöperaties bij het ontwikkelen van energie-initiatieven belangrijk. Energiegedeputeerde Sietske Poepjes wijst op het belang van de energietransitie: “Juist nu, in deze roerige tijden, wordt duidelijk hoe kwetsbaar ons huidige energiesysteem is door de afhankelijkheid van het buitenland. Daar willen we vanaf. Los natuurlijk van de noodzaak om onze energievoorziening te verduurzamen, want met de productie van fossiele energie houden we de klimaatproblemen in stand. Dus is het zaak om te vergroenen, liefst zo snel mogelijk. En dat kan hier in Fryslân.” 

Voucherregeling energiecoöperaties Fryslân 2022 

Meer informatie over de subsidie en hoe je hem kunt aanvragen vind je op de subsidiepagina. Of neem direct contact met ons op via bedrijfsontwikkeling&groei@snn.nl of bel 050 5224 915.  

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall