Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Plattelandssubsidies in 2019: Profiteer nu het nog kan!

Ben je ondernemer met een vestiging op het Friese, Groningse of Drentse platteland? Wil je bijdragen aan de leefbaarheid, of de lokale economie versterken? En jouw gebied op de kaart zetten? Vraag dan dit najaar één van de beschikbare plattelandssubsidies aan.

Heb je al een mooi idee? Meld je dan snel aan nu het nog kan. Zoek je nog inspiratie? Lees dan verder om te zien wat je collega’s dit jaar met plattelandssubsidie hebben bereikt.

In tsjerke mei in poadium

‘Wat doen we tegen de leegstand van de kerk?’, dacht een ondernemer uit het kleine dorpje Nes in Fryslân. Haar oplossing: we maken er een theaterkerk van. En dat blijkt een groot succes. De nieuwe kerk is nu de perfecte locatie voor theater, congressen, feesten en meer. Het zorgt voor levendigheid in het kleine Nes. Voor de verbouwing van de kerk kreeg de ondernemer een LEADER-subsidie (gebied Noordoost-Fryslan).

N Wolgn

Zorgboerderij De Spinberg in Jipsinghuizen ontving LEADER-subsidie (gebied Oost-Groningen) voor de realisatie van een woonvorm met 24-uurs opvang. De initiatiefnemer heeft een voormalig schoolgebouw gekocht en verbouwd. Door deze laagdrempelige en kleinschalige woonvorm kunnen mensen die afhankelijk zijn van zorg nu op het mooie platteland van Westerwolde blijven wonen.

Een grote heidedobbe is ontstaon oet een klein wellegie

Grote resultaten beginnen vaak met een klein idee. Zo ook bij speelboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. De familie Van der Linde heeft het roer drastisch omgegooid. Hun kleine veehouderij is nu een groot speelparadijs. Kinderen kunnen hier spelen en ravotten in een klimparcours boven de koeien. Hiervoor ontving De Drentse Koe een LEADER-subsidie (gebied Zuidwest-Drenthe).

Nog meer plattelandssubsidies

De LEADER-subsidies maken deel uit van het Europees Fonds voor Plattelandsontwikkeling (POP3). Maar er zijn meer subsidies beschikbaar voor de ontwikkeling van het platteland. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk hieronder de najaarskalender.

Vraag jij dit najaar jouw subsidie bij ons aan?

Heb jij ook een idee dat helpt het platteland te versterken? Kijk op www.snn.nl/pop3 voor alle subsidiemogelijkheden. Liever persoonlijk contact? Het POP3 -team staat je graag te woord. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 050 5224 998 of mail naar pop3@snn.nl.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall