Ga naar de inhoud

Het SNN-kantoor is voorlopig gesloten. Wij werken vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 16 maart 2020
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

RIG-subsidie GipsRec voor nieuwbouw in Farmsum

Recyclebedrijf GipsRec krijgt 312.660,- euro voor het opstarten van een nieuwe bedrijfsactiviteit op een locatie in Farmsum. Ze zijn in maart begonnen met het recyclen van oude gipsplaten, gipsblokken en gasbeton tot grondstof voor herbruikbaar gips. Het grootste deel van de gerecyclede grondstof vindt zijn weg naar de gipsplatenindustrie. Hierdoor ontstaat een kringloop die grondstoffen bespaart. Het plan is om de grondstof nog breder inzetbaar te maken, bijvoorbeeld in de landbouw. De uitbreiding levert naar verwachting 5 à 6 extra arbeidsplaatsen op.  

Paardenhaar

GipsRec laat een installatie bouwen, deels gebaseerd op een installatie in Duitsland en Frankrijk. Het ontwerp wordt  aangepast, omdat het gips in Nederland een andere samenstelling heeft. “In Leipzig zie je bijvoorbeeld veel vakwerkhuizen met gips aan de buitenkant,“ vertelt eigenaar Henk Top. “In dat gips is paardenhaar verwerkt om structuur in het gips te creëren. Dat soort gips vraagt een ander recycleproces dan het gips dat wij kennen. In Nederland zijn gipsplaten vaak afgewerkt met glasvezelbehang. Dat kom je in andere landen veel minder tegen.” 

Klanten 

Klanten van GipsRec zijn afvalsorteerbedrijven, sloopbedrijven en milieudiensten uit Nederland, België en Duitsland die de oude gipsplaten, gipsblokken en gasbeton leveren. GipsRec is in gesprek met BuildinG, om in contact te komen met organisaties die zich bezig houden met renovatie en sloop van huizen. 

Over de RIG 

De doelstelling van de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) is om een impuls te geven aan het ondernemersklimaat en werkgelegenheid voor bedrijven in de Eemsdelta en op de Zernike Campus Groningen. Voor de uitvoering van de RIG 2014 t/m RIG 2018 is in totaal 40 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen (EBG) en de provincie Groningen uit het Ruimtelijk Economisch Programma. Voor de RIG 2019 is 12 miljoen euro beschikbaar gesteld vanuit het Nationaal Programma Groningen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit.  

Foto: Corné Sparidaens

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall