Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

"Samenwerking over de grenzen heen succesvol"

Bovenstaande zin werd vaak herhaald tijdens het Periscope Forum, dat plaatsvond op 5 november in Brussel, mede georganiseerd door het SNN. Internationale belanghebbenden en beleidsmakers kwamen bijeen in the Norway House. Samen werd er besproken hoe de Noordzeeregio wereldwijd leiderschap in de blauwe economie kan bereiken, met speciale aandacht voor EU-programmering tegen 2030.

Het Forum startte met bijdragen van keynote speakers die ervaringen en visies op de toekomstige ontwikkeling van de Blue Growth-sector deelden. Verder werd er gesproken over Global Challenges en Blue Sector Competitiveness. De bredere maritieme, mariene en offshore economieën worden blootgesteld aan grote uitdagingen betreffende verduurzaming en digitalisatie.

Kansen in de maritieme sector

De Europese maritieme sector moet het gebruik en de implementatie van nieuwe (digitale) technologieën versterken en het juiste geschoolde en opgeleide personeel hebben. Experts in de industrie en analisten deelden hun mening over hoe ze competitief en innovatief kunnen blijven. Daarnaast werd er stilgestaan bij het onderwerp ‘innovatie-ecosystemen’ en hoe we via slimme specialisatie van regio's Europese bedrijven kunnen helpen om te profiteren van opkomende wereldwijde kansen en concurrerend kunnen blijven.

Samenwerking staat voorop

Belangrijk op het gebied van duurzaamheid, is om de toekomstscenario's op lange termijn te verbinden met de huidige situatie. Dit kan door middel van een participatief proces. Hier is voor gekozen omdat elke oplossing veel belanghebbenden in verschillende maatschappelijke dimensies treft. De resultaten van de rondetafelsessies worden ontwikkeld en zullen aan het einde van de maand op www.periscope-network.eu worden gepubliceerd. 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall