Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Sluiting groot gedeelte Europese subsidies per 1 juli

Per 1 juli geldt voor een groot gedeelte van de Europese ‘EFRO’ subsidies bij het SNN, dat het niet meer mogelijk is om hiervoor een subsidieaanvraag te doen. Vanaf dat moment zijn de calls Human Capital, Kennisontwikkeling, Proeftuinen, Valorisatie en de Open Innovatie Call gesloten. Met het sluiten van deze calls bereikt de programmaperiode 2014- 2020 van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) een nieuwe fase. 
 

Volop innovatiekracht en samenwerkingsinitiatieven in Noord-Nederland

Ondanks de corona-uitbraak hebben mkb en kennisinstellingen niet stilgezeten de afgelopen tijd. In de afgelopen maanden, is er een groot aantal EFRO-aanvragen ingediend bij het SNN. Veel projecten hebben binnen deze programmaperiode al een subsidie ontvangen vanuit één van bovenstaande Calls binnen het EFRO-programma. Daarnaast zijn er op dit moment nog meerdere aanvragen in behandeling waaraan, na beoordeling door de Deskundigen Commissie, naar verwachting nog een flink bedrag aan subsidie zal worden toegekend.

De toekenning van deze subsidies zorgt niet alleen op dit moment, maar ook in de aankomende jaren voor een verder stimuleren van innovatieve producten en diensten. Het biedt de mogelijkheid aan mkb en kennisinstellingen om meer samen te onderzoeken en te innoveren en daarmee een bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen.

De meerwaarde van deze subsidies blijkt ook uit de reacties van de projecten die subsidie hebben ontvangen.

Zo maakte het Groningse bedrijf Polyganics gebruik van Europese subsidie voor de ontwikkeling van een pleister die, na operaties, lekkages in de hersenen tegengaat en vanzelf oplost in het lichaam. “Die hebben we aangevraagd toen we ons product, de LIQOSEAL® op mensen gingen testen en de samenwerking met Syncom aangingen. Dankzij de subsidie konden we extra mensen aantrekken en nieuwe producten blijven ontwikkelen.”

 

Laatste kans?!

Heb je nog een innovatief idee en in deze ronde de boot gemist? Er bestaat een mogelijkheid dat er in oktober nog één laatste keer een call Valorisatie opent.

Houd voor informatie over een eventuele nieuwe openstelling onze nieuwsbrief goed in de gaten. Zodra er meer bekend is over een nieuwe openstelling van subsidies, delen wij dit als eerste via onze nieuwsbrief en website.

Wellicht is een andere subsidie interessant is voor jouw idee!
Ga hiervoor naar ons subsidieoverzicht. Hier vind je welke subsidies op dit moment nog beschikbaar zijn.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall