Ga naar de inhoud

Het SNN-kantoor is voorlopig gesloten. Wij werken vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 16 maart 2020
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Snoeken kunnen nu schuilen in Grootdiep en Boven Tjonger

Het werk aan de vaarten Grootdiep en Boven Tjonger in Ooststellingwerf is klaar. Beide vaarten zijn gebaggerd en verbreed. Ook heeft Wetterskip Fryslân daar drie vispassages aangelegd. Door de verbreding is er meer ruimte voor water en natuur, want bij het onderhoud kan nu elk jaar een strook van twee meter aan waterplanten blijven staan. Dat gebeurt het ene jaar aan de ene kant en het andere jaar aan de andere kant. Op de walskanten is nu plaats voor libellen en reptielen. Ook ontstaat er een schuilplaats voor snoeken.

Vispassages

Voorheen zaten er in het Grootdiep keerdamen, waar vissen niet omheen konden. Die zijn nu weggehaald en vervangen door vispassages. Het gaat om een lengte van zo'n tien kilometer voor de Boven Tjonger en zeven kilometer voor het Grootdiep. Het project is meebetaald door de Europese Unie.

Meer weten over de subsidies voor plattelandsontwikkeling? Kijk op www.snn.nl/pop3. Liever telefonisch contact? Het POP3-team is telefonisch bereikbaar via 050 5224 998.

Bron: Omrop Fryslân

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall