Startups gezocht voor innovatieve uitdagingen

Groningen OPEN gaat deze week van start. Vier bedrijven uit Noord-Nederland hebben challenges (uitdagingen) geformuleerd en zoeken startups met innovatieve oplossingen. Het doel van het nieuwe initiatief ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Groningen OPEN wordt georganiseerd door Campus Groningen, Founded in GroningenVentureLab North en de NOM.

Startups hebben vaak baat bij de opgebouwde expertise en ervaring van grotere bedrijven als het gaat om productverbetering, marktkennis en -acceptatie. En andersom zijn gevestigde bedrijven voor hun concurrerend vermogen in groeiende mate afhankelijk van de snelheid en flexibiliteit van innovatieve startups. Toch vinden beide partijen het vaak een uitdaging om contact te leggen of samen te werken. Groningen OPEN biedt startups de kans om in contact te komen met gevestigde bedrijven en te reageren op hun actuele vraagstukken, oplossingen te ontwikkelen, te testen en eventueel implementeren. 

Open voor innovatie

Vier gevestigde bedrijven – KrinkelsMercachemSyncomFC Groningen en Cloetta - hebben zich verbonden aan Groningen OPEN. Zij hebben challenges geformuleerd en gaan de komende weken samen met de partners van Groningen OPEN op zoek naar startups die een goede oplossing voor hun vraagstuk kunnen bieden. Door zich te verbinden aan Groningen OPEN laten de vier gevestigde bedrijven zien dat ze ‘open’ staan voor nieuwe ideeën, innovatie en samenwerking: Groningen OPEN for Innovation.

Matching en pilot projecten

Startups kunnen zich tot uiterlijk 30 oktober inschrijven voor de vier challenges. Begin november vinden de kennismakingsgesprekken en pitches plaats. Tijdens een (online) event op 16 november wordt bekend gemaakt welke startups een match hebben met de vier grotere bedrijven. Zodra er een match is, gaan de startup en het bedrijf (de challenge eigenaar) een traject van 8 tot 12 weken in om samen tot een oplossing te komen. De partners van Groningen OPEN zullen dit traject begeleiden en ondersteunen.

Meer informatie over Groningen OPEN en de challenges is te vinden op www.groningenopen.nl

Bron: Campus Groningen 

Lees het hele artikel op www.campus.groningen.nl

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall