Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Header Persbericht EU-verkiezingen Drone

Sterk Noord-Nederland presenteert inzet EU-verkiezingen in Brussel

foto Voorzitter Jetta Klijnsma overhandigd Noord-Nederlandse inzet aan EuroparlementariërsJetta Klijnsma, voorzitter van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, heeft tijdens de European Week of Regions and Cities in Brussel de aanpak van Noord-Nederland voor de Europese verkiezingen in mei 2019 overhandigd aan Europarlementariërs Lambert van Nistelrooij, Matthijs van Miltenburg en Esther de Lange.

Noord-Nederland heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een goede toegang tot de Europese structuur- en investeringsfondsen, grensoverschrijdende samenwerking, duurzame en slimme mobiliteit, het versterken van de positie van de regio in de energietransitie, het bevorderen van innovatie in de landbouw en het stimuleren van een circulaire economie. ‘Alleen door samen te werken kan Noord-Nederland inzetten op de transitie van lineaire economie naar circulaire economie en van traditionele industrie naar industrie 4.0. We werken tevens aan transitie in de zorg en transitie van traditionele landbouw naar duurzame landbouw. Sterk Noord-Nederland is transitie pur sang. Nergens wordt de noodzaak naar energietransitie zo gevoeld als in Noord-Nederland. En ik hoef u vast niet uit te leggen waarom’, aldus Jetta Klijnsma.

Noord-Nederland heeft dan ook haar koers uitgezet voor na 2020 en wil werken aan een regionale ontwikkelingsstrategie. Het noorden ziet daarbij Europese fondsen als vliegwiel voor regionale ontwikkeling. Noord-Nederland is daar de afgelopen jaren succesvol in geweest. Iedere euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling maakte meer dan 4 euro aan investeringen los. Het maakt dat het noorden onder andere goed boert, met water werkt, circulair is, gezond ouder wil worden en energie geeft. Noord-Nederland wil zich hier blijvend sterk voor inzetten.

De overhandiging vond plaats op 10 oktober tijdens de Top Dutch Experience in de Bibliotheek van Solvay in Brussel. Tijdens het netwerkevent werden noordelijke showcases gepresenteerd rondom de thema’s energie, circulaire economie en landbouw, aan de hand van aansprekende noordelijke voorbeelden.

Lees hier de noordelijke inzet

Download alle documenten
Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall