Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
U kunt parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

afbeelding Noord-Nederland in Den Haag

Sterk Noord-Nederland presenteert zich in Den Haag

Tijdens het jaarlijkse netwerkevent ‘Noord in Nieuwspoort’ hebben bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden opnieuw laten zien dat Noord-Nederland de economie van de toekomst in handen heeft. Deze editie stond in het teken van het belang van Europa voor de regio en de toegevoegde waarde die Noord-Nederland creëert met Europese middelen. “Het is belangrijk dat we elkaar vasthouden en met één mond laten zien in Den Haag en in Brussel dat er prachtige dingen gebeuren in het Noorden”, aldus SNN-voorzitter Jetta Klijnsma.

Een demonstratie van drie parels van Europese- en wereldklasse

In aanwezigheid van 25 Eerste en Tweede Kamerleden werd een aantal mooie voorbeelden daarvan gedemonstreerd. Door filmbeelden van het instituut voor radioastronomie Astron uit Drenthe en The Blockchaingers uit Groningen en een culturele omlijsting door Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Den Haag kon daarna in een festivalopstelling zelf het beste ondernemende idee van Europa ervaren en beleven: Innofest die festivals inzet als living lab voor het testen van prototypes. Innofest wordt net als de andere innovaties mede mogelijk gemaakt dankzij EFRO middelen.    

Het beleven van Innofest

De innovatieve ondernemers op het festival gaven de boodschap een concreet gezicht met hun showcases. Zo toonden Intellecture hun slimme camerasysteem waarmee bedreigingen op festivals vastgesteld kunnen worden, Envitron hun sensorplatform waarmee energieverbruik op innovatieve wijze inzichtelijk wordt gemaakt en Afmitech hun zeer compacte afvalwaterzuiveringinstallatie. Vanuit de kennisinstellingen was er een demonstratie van de digitale huiswerkhulp van Mr. Chadd en de We Energy Game. Rob Frees van Intellecture: “Dit is tóch de manier hoe we elkaar moeten ondersteunen. We doen hartstikke goede dingen hier in het noorden, maar zijn soms misschien wat te bescheiden.”

Sterk Noord-Nederland weet wat ze wil

De Kamerleden ontvingen uit handen van Jetta Klijnsma de kansenkaart van Noord-Nederland. Hierin is omschreven hoe sterk Noord-Nederland is en wat de ambitie van Noord-Nederland is voor Nederland en Europa. Kamerlid Erik Ziengs: “Noord-Nederland heeft zich weer ijzersterk geprofileerd in het Haagse en daar kan niemand meer omheen. Nieuwspoort had voor één dag de noordelijke warmte in huis.”

Wij kijken terug op een geslaagde middag waarin we het Haagse netwerk hebben laten ervaren wat de toegevoegde waarde is van Europees geld voor de economische structuur van het noorden. 

Deze Kansenkaart is online te vinden op www.sterknoordnederland.nl.

Afbeelding event den haag 2AFbeelding event den haag

Afbeelding Den  haag 3
Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall