Stormloop op potje voor scholing bij de provincie Groningen: 3 ton weg in tien dagen

Binnen tien dagen was de drie ton die sinds 1 maart beschikbaar was voor arbeidsmarktscholing in de provincie Groningen op. Aanvragers komen nu op een wachtlijst. Net als veel andere regionale en lokale overheden trok ook de provincie Groningen begin dit jaar geld uit voor het verzachten van de pijn door de coronapandemie. De provincie heeft 11,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een coronafonds.

De subsidieregeling voor scholing, die daar een onderdeel van is, is bedoeld voor bedrijven en instellingen die ondanks de coronacrisis willen investeren in het vergroten van de kennis van hun medewerkers. Het geld kan worden gebruikt voor een opleiding, training, seminar of cursus door eigenaren of medewerkers van Groningse ondernemingen, kennisinstellingen of maatschappelijke organisaties.

Bijzonder

Tot donderdagmorgen, want toen bleek de pot helemaal leeg. ,,Inderdaad bijzonder dat het zo snel is gegaan. We denken dat meespeelt dat het een heel brede regeling is, elke sector kan er gebruik van maken. De aanvragen kwamen bij wijze van spreken uit alle hoeken en gaten’’, zegt woordvoerder Jan van der Meide van de provincie. ,,Mensen en bedrijven vinden die scholing kennelijk heel belangrijk om klaar te zijn voor de toekomst.’’

Hoewel het geld dus op is, kunnen er nog steeds aanvragen ingediend worden. ,,Je komt dan op een lijst te staan. We gaan volgende week kijken of we extra geld beschikbaar kunnen stellen voor deze arbeidsmarktscholing’’, aldus Van der Meide.

Belangstelling

Ook voor het subsidiepotje voor stageplaatsen is volop belangstelling. Van de drie ton die beschikbaar was per 1 maart tot 31 december dit jaar zit er nog zo’n 80.000 euro in de pot. Het geld moet bedrijven en instellingen helpen om veilige stageplaatsen op te tuigen voor studenten van het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, mbo, hbo en universiteit.

Dit artikel, geschreven door Gerdt Hofslot, is eerder gepubliceerd door Dagblad van het Noorden.

Ondernemen in coronatijd

Ben jij een Noordelijke ondernemer? Bereid jij je voor op de 1,5-metereconomie en wil jij je bedrijf coronaproof inrichten? Of heb je dit al gedaan? Goed nieuws! Er zijn meerdere subsidies beschikbaar voor ondernemen in coronatijd.

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall