Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Subsidie voor haalbaarheidsonderzoek binnen 1 dag ‘uitverkocht’

Noordelijke ondernemers zijn volop bezig met innoveren. Dit blijkt uit het grote succes van de MIT-subsidie die binnen 1 dag is uitverkocht. Ondernemers uit Noord-Nederland konden vanaf dinsdag 9 april subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek.

Ruim 215 noordelijke mkb’ers hebben een aanvraag ingediend. In totaal was er een subsidiebudget van 4 miljoen euro beschikbaar. De aanvrager investeert naast de subsidie een extra bedrag van 60% in het project. Dit betekent een investering ruim 10 miljoen voor innovatief Noord-Nederland.

Veel animo

Dat deze subsidie populair is binnen het mkb is bekend. “Dezelfde subsidie kon men vorig jaar ook aanvragen”, vertelt Henk Emmens, manager subsidies. “ Toen was er al veel animo voor. Dit jaar hebben we de subsidie op een paar onderdelen gewijzigd. Waardoor we nog meer mkb’ers kunnen ondersteunen met hun idee.“

Hoe nu verder?

Alle aanvragen worden op dit moment door het MIT-team gecontroleerd. Het kan zijn dat er toch nog subsidiegeld beschikbaar komt, omdat bijvoorbeeld aanvragen niet compleet zijn. Het is daarom nog steeds mogelijk om een aanvraag in te dienen via www.snn.nl/mit2019.

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall