Top 5 vragen over de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Publicatie datum:
Leestijd: 1 minuut leestijd

Kom je in aanmerking voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro? Dan kun je een aanvraag bij het SNN indienen. Wij hebben de vijf meest gestelde vragen en antwoorden over deze derde ronde voor je op een rijtje gezet. 

1. Wanneer start de subsidie in mijn gemeente? 

De subsidie gaat geleidelijk, in stappen, en op alfabetische volgorde van gemeenten open. Bekijk hier de startdata per gemeente. Benieuwd of jouw postcode in aanmerking komt? Bekijk hiervoor de specifieke postcodelijst. Jouw postcode is bepalend voor de aanvraag. Je kunt daarom pas een aanvraag doen als jouw gemeente en postcode start.

 

2. Hoe lang heb ik de tijd om de subsidie aan te vragen? 

Is de subsidie opengesteld voor jouw gemeente? Dan heb je tot 31 december 2025 om de subsidie aan te vragen. Je hebt dus alle tijd om je aanvraag in te dienen. Er is geen haast. Er is voldoende geld beschikbaar voor alle woningen die in aanmerking komen voor deze subsidie. 

 

3. Ik ben op vakantie als de subsidie voor mijn gemeente open gaat. Wat nu? 

Geniet zorgeloos van je vakantie. Je hebt tot en met 31 december 2025 om de subsidie aan te vragen en er is voldoende geld voor iedereen die in aanmerking komt. Je kunt de subsidie aanvragen als je terugkomt van vakantie. 

 

4. Waar mag ik de subsidie voor gebruiken? 

Je kunt de subsidie gebruiken voor de verduurzaming of verbetering van je woning. Met verduurzaming van je woning worden maatregelen bedoeld die jouw woning energiezuiniger maken. Bijvoorbeeld zonnepanelen, HR++-glas of het zetten van een spouwmuur. Bij verbetering van je woning kun je denken aan het oplossen van achterstallig onderhoud of zorgen voor meer wooncomfort. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer. Ook de aanschaf van een cooker, je woning opnieuw laten schilderen of het splitsen of samenvoegen van kamers valt onder de subsidie. 

De subsidie is niet bedoeld voor je inboedel. Het aanschaffen van een nieuwe tv wordt bijvoorbeeld niet goedgekeurd. Ook het plaatsen van een nieuwe schutting of het bestraten van je tuin vallen niet onder de subsidie. De subsidie moet gebruikt worden voor verbeteringen aan een gebouw. Het opknappen van je garage of schuur mag dus wel. 

 

5. Wat houdt een globale prijsopgave in? 

Bij de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen - € 10.000 mag je naast een offerte of factuur (van een aannemer) ook zélf een globaal kostenoverzicht opstellen en meesturen bij het doen van je aanvraag. Maar wat moet daar precies in staan? 

  • De werkzaamheden waarvoor je subsidie wilt; 
  • Een realistisch overzicht van de kosten die je verwacht te maken. 

Je mag dit kostenoverzicht digitaal opmaken, of handmatig schrijven en daarna inscannen. Twijfel je over het door jou opgestelde kostenoverzicht? Neem dan contact met ons op! 

 

Stond jouw vraag er niet bij?  

Kijk op de pagina met alle veelgestelde vragen over deze derde ronde van de subsidie VVG. Of neem contact met ons op. We zijn op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via: 050 5224 924 of via vvg@snn.nl. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.