Tweede en laatste ronde subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000 gaat van start

Vanaf maandag 10 januari 9.00 uur kunnen particuliere woningeigenaren in het aardbevingsgebied maximaal 10.000 euro subsidie aanvragen voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. De subsidie is aan te vragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Dit is de tweede en laatste mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Het SNN en opdrachtgever Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) raden eigenaren aan zich goed voor te bereiden. 

Kwaliteitsimpuls aan woningvoorraad 

De subsidie is voor gebouwen met een woonbestemming in het aardbevingsgebied die geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682, komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is onderdeel van de bestuurlijke afspraken die door Rijk en Regio zijn gemaakt op 6 november 2020. Dit met als doel om een kwaliteitsimpuls te geven aan de woningvoorraad in het aardbevingsgebied. Met deze subsidie kunnen eigenaren achterstallig onderhoud verrichten en hun woning verduurzamen en verbeteren. Voor deze laatste subsidieronde is € 220,8 miljoen beschikbaar.  

Digitale wachtrij 

Eigenaren kunnen subsidie aanvragen tot aan een maximum van 10.000 euro en hoeven daarbij geen eigen geld in te zetten voor de verbeteringen die zij aan willen brengen aan hun woning.  

SNN en BZK verwachten veel belangstelling voor de subsidie. SNN is hierop zo goed mogelijk voorbereid en heeft diverse voorzorgsmaatregelen getroffen. Eén daarvan is het werken met een digitale wachtrij, waardoor de aanvragen automatisch op volgorde van binnenkomst behandeld worden.  Eigenaren kunnen hun aanvraag al voorbereiden door alvast een account aan te maken op de website van het SNN en de benodigdheden voor de aanvraag digitaal al klaar te hebben staan.  

Om een aanvraag in te kunnen dienen heb je als aanvrager het volgende nodig: 

  • Een offerte, factuur of globaal kostenoverzicht; 
  • Een kopie van een bankpas of een bankafschrift; 
  • Een werkende DigiD. 

  Kijk voor meer informatie en voorwaarden op: www.snn.nl/vvg10000

Er zijn verschillende personen en bedrijven die tegen betaling hulp aanbieden bij het aanvragen van de subsidie. Dit zijn geen medewerkers van Nationaal Coördinator Groningen (NCG), de gemeente, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) of het Regionaal Energieloket. Deze partijen vragen soms ook om privégegevens zoals een DigiD. Dit mogen zij absoluut niet doen.

Als aanvragers hulp nodig hebben bij hun aanvraag, kunnen ze contact opnemen met het SNN. Onze medewerkers helpen je graag, en gratis. We zijn bereikbaar op 050 5224 924 of via vvg@snn.nl. 

Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt en is opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Dat betekent dat zij de beleids- en inhoudelijke keuzes met betrekking tot deze subsidie hebben gemaakt (het waarom, hoe en wat). Het SNN voert deze subsidie in opdracht van het ministerie uit en zorgt ervoor dat het geld bij de mensen terecht komt.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall