Update behandeling 25.000 aanvragen subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Op 10 januari hebben 25.000 inwoners uit het aardbevingsgebied een subsidieaanvraag ingediend bij het SNN voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000.  

Zij hebben inmiddels een ontvangstbevestiging ontvangen met een persoonlijk projectnummer. In dit bericht lees je meer over de verdere afhandeling van deze aanvragen.  

Behandeling aanvragen in volle gang: eerste 10.000 aanvragers bericht 

Wij begrijpen dat aanvragers snel duidelijkheid willen over hun aanvraag. We doen daarom ons uiterste best om alle aanvragen zorgvuldig en toch ook zo snel mogelijk te behandelen. En met resultaat. Vorige en deze week ontvangen de eerste 10.000 aanvragers nader bericht of een besluit op hun aanvraag.  

Uiterlijk half april ontvangen alle aanvragers een besluit 

Heb je een ontvangstbevestiging gekregen? Dan ontvang je uiterlijk half april het besluit op je aanvraag. Het kan zijn dat wij voor de behandeling extra informatie van je nodig hebben. Dan nemen we hierover contact met je op via e-mail of post.  

Nog geen besluit ontvangen?  

We hebben een grote hoeveelheid aanvragen ontvangen. Daardoor is het mogelijk dat je langer op je besluit moet wachten. Heb je een ontvangstbevestiging gekregen, maar nog geen besluit van ons ontvangen? En bijvoorbeeld jouw familie, buur of kennis wel? Dan kunnen wij je gerust stellen. Reden daarvan is dat onze medewerkers alle aanvragen zorgvuldig stuk voor stuk behandelen en dat kost tijd. Wij vragen jouw begrip hiervoor.  

Bedrag binnen 15 werkdagen op je rekening 

Krijg je bericht van ons dat je aanvraag is goedgekeurd? Dan ontvang je het bedrag binnen  
15 werkdagen op je rekening. 

Vóór 1 mei meer duidelijkheid volgende subsidieronde 

Voor degenen die het op 10 januari (nog) niet gelukt is om zijn/haar aanvraag in te dienen, gaat de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000 in een nieuwe, derde aanvraagronde open. Wees dus gerust, je wordt hoe dan ook geholpen. Er is voldoende geld beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt dan volop de tijd om in alle rust een aanvraag in te dienen. Voor 1 mei a.s. wordt bekend wanneer en hoe deze ronde wordt opengesteld. Dat is ook bevestigd door staatssecretaris Vijlbrief van EZK in het Kamerdebat van 9 februari 2022. Alle betrokken partijen streven ernaar om voor de zomer geleidelijk open te gaan. 

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op 

Antwoorden op veelgestelde vragen vind je op de pagina Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen.  
Op onze website en onze socialmediakanalen lees je het laatste nieuws. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur op 050 5224 924. 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall