Vanaf 1 april aan te vragen: Tegemoetkoming huurders particulier aardbevingsgebied

Huurders in het aardbevingsgebied die op 1 juli 2021 een woning huurden van een particuliere eigenaar kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige tegemoetkoming van 750 euro. Vanaf 1 april kunnen zij deze bij het SNN aanvragen. 

Belangrijkste voorwaarden


De belangrijkste voorwaarden van de tegemoetkoming zijn:

  • de kale maandhuur lag bij het aangaan van het huurcontract onder de sociale huurgrens. Die grens was in 2021 bijvoorbeeld 752,33 euro en in 2011 bijvoorbeeld 652,52 euro.
  • het gaat om een zelfstandige woning met een eigen voordeur die gehuurd werd in juli 2021.
  • de huurwoning ligt in een van de postcodes waar de waardedalingsregeling van Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) geldt of in de postcodes 9679, 9681 of 9682.
  • de eenmalige vergoeding geldt per woning.


Tegemoetkoming huurders particulieren


Deze eenmalige tegemoetkoming van 750 euro die op 1 april 2022 start, is aan te vragen door huurders die sociaal huren bij een particuliere eigenaar. Doordat er in veel gevallen onzekerheid was over de vraag of hun huurwoning nog onderdeel uit zou gaan maken van de versterkingsopgave is onderhoud aan hun woning mogelijk uitgesteld. De minister van BZK heeft de Tweede Kamer in september 2021 toegezegd te onderzoeken of ook huurders die sociaal huren bij particuliere verhuurders hiervoor een eenmalige tegemoetkoming kunnen krijgen. De regeling die 1 april start, is hier de uitwerking van. 

Meer weten?


Het SNN voert deze regeling op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) uit. Meer informatie over de tegemoetkoming vind je hier. Hier kan je ook vanaf 1 april tot en met 31 december 2022 je aanvraag indienen.  
 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall