Versnel jouw innovatieve ambities met de VIA subsidie!

Ben jij een ondernemer uit Noord-Nederland? Heb je een innovatief product, een innovatieve dienst of proces voor ogen dat nieuw is voor je eigen onderneming of nieuw voor de markt? En wil je dit idee eerst ontwikkelen en testen voordat je het op de markt brengt?

De provincies Drenthe, Fryslân, Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) stellen hiervoor opnieuw de VIA subsidie (Versneller Innovatieve Ambities) beschikbaar. Vanaf maandag 15 november kun je deze subsidie aanvragen.

De VIA-subsidie bestaat uit twee onderdelen: de VIA ontwikkelingsprojecten en VIA softwareontwikkeling. In totaal is er een budget van 5.500.000 euro beschikbaar.

Wat is nieuw?

Nieuw deze ronde, ten opzichte van dit voorjaar, is dat ondernemers en kennisinstellingen laten zien hoe zij met hun innovatieve project inspelen op voor de toekomst noodzakelijke economische en maatschappelijke veranderingen. Het gaat dan om:

  • circulair ondernemen
  • verduurzamen van het bedrijf
  • toewerken naar positieve gezondheid
  • en meer digitalisering.

Ook samenwerken met andere bedrijven en instellingen wordt beloond net als het delen van kennis. Hiermee sorteren de drie provincies en het SNN voor op het nieuwe Europese subsidieprogramma (EFRO) voor Noord-Nederland dat in de loop van van 2022 start.

Nóg mooier en sterker Noord-Nederland

Kortom: deze subsidie stimuleert innovatieve ondernemers om in te spelen op de toekomst, innovatiekansen te benutten én de samenwerking aan te gaan met andere partijen (óok van buiten de regio). Hiermee krijgt een ondernemer niet alleen subsidie om zijn project te realiseren maar draagt hij via zijn project ook bij aan een nóg mooier en sterker Noord-Nederland.

Subsidie aanvragen en contact

De VIA subsidie is vanaf maandag 15 november 9.00 uur aan te vragen bij het SNN. Meer informatie vind je op de pagina VIA 2021 plus ontwikkelingsprojecten en VIA 2021 plus softwareontwikkeling

Heb je vragen? Ga dan naar hulp bij een VIA-subsidie of de veelgestelde vragen over de VIA. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je liever persoonlijk contact? Neem contact met ons op, wij kijken graag met je mee! Wij zijn bereikbaar via: (050) 5224 908 of kennis&innovatie@snn.nl.

REACT-EU fonds

Dit subsidiebudget komt uit het zogenaamde REACT-EU fonds en is bedoeld voor het herstel van de economie - tijdens en na de coronacrisis - op een duurzame (groene), digitale en veerkrachtig manier.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall