VIA-subsidie aangevraagd, en nu?

De belangstelling voor de onlangs geopende VIA-subsidies was groot. Ruim 220 noordelijke ondernemers dienden op 16 februari een subsidieaanvraag in voor het ontwikkelen en testen van een innovatief product, dienst of procedé. Binnen één dag waren beide subsidies uitverkocht. Zelfs na 16 februari zijn er nog aanvragen ingediend. Mooi om te zien dat zoveel ondernemers bezig zijn met innovatie, maar wat betekent dit nu voor jou als aanvrager? 

Subsidie aangevraagd voor een ontwikkelingsproject?

In één dag tijd zijn er ruim 130 aanvragen ingediend voor deze subsidie. Het subsidiebudget van € 5.000.000,- is hiermee binnen een paar uur ruimschoots overtekend. Een loting door een notaris heeft bepaald welke aanvragen in aanmerking komen voor subsidie. Je ontvangt deze week of volgende week bericht of jouw project is ingeloot of niet. Ben je ingeloot? Wat een goed nieuws! Jouw project zal in behandeling worden genomen. Wij zullen op volgorde van loting de projecten gaan behandelen. Over de exacte volgorde van behandeling zal niet verder worden gecorrespondeerd.   

Subsidie aangevraagd voor softwareontwikkeling?

Naast jou hebben nog 91 ondernemers uit Noord-Nederland op dezelfde dag een aanvraag ingediend. Het subsidiebudget van € 3.000.000,- is binnen één dag overtekend. Voor deze subsidie geldt dat alle projecten die op 16 februari compleet zijn bevonden zullen worden behandeld. Dit omdat de verwachting is dat er tijdens de behandeling voldoende vrijval van subsidie zal ontstaan om alle projecten in behandeling te kunnen nemen. De behandeling zal gebeuren op volgorde van indiening. Je ontvangt deze week of volgende week een bericht in het eLoket met hierin de boodschap of jouw aanvraag in behandeling wordt genomen of niet.  

Mogelijk toch nog subsidie voor jouw aanvraag

Heb je bericht ontvangen dat je op dit moment niet in aanmerking komt voor één van bovenstaande subsidies? Het is dan nog steeds mogelijk dat jouw aanvraag voor subsidie in aanmerking komt. Het kan namelijk zo zijn dat aanvragen niet voldoen aan de voorwaarden of op eigen verzoek worden ingetrokken. Mocht je aanvraag alsnog in behandeling genomen worden, dan ontvang je hierover bericht van ons. 

Contact

Heb je toch nog vragen over de behandeling van jouw VIA-aanvraag? Wij staan je graag te woord! Neem contact op met ons op via 050 5224 908 of mail naar ondernemersregelingen@snn.nl.

Ben je benieuwd naar onze andere subsidiemogelijkheden voor jouw idee? Neem een kijkje op snn.nl/ondernemers.

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall