Vooraankondiging: binnenkort nieuwe subsidies open

Binnenkort komt er extra Europees subsidiebudget beschikbaar voor innovatieve projecten die bijdragen aan de economische ontwikkeling en het herstel van Noord-Nederland tijdens en na de coronacrisis. Ben je een ondernemer, bedrijf of kennisinstelling uit het noorden en nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Extra Europees subsidiebudget voor Noord-Nederland

Vanuit de Europese Commissie komt extra subsidiebudget beschikbaar voor Noord-Nederland. Dit geld is bedoeld om het herstel van de economie, tijdens en na deze coronacrisis, te stimuleren. Op een duurzame (groene), digitale en veerkrachtig manier. Dit geld wordt toegevoegd aan het huidige EFRO-programma 2014-2020 (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), dat het SNN namens de drie provincies Drenthe, Fryslân en Groningen uitvoert.

Met het extra subsidiegeld dat beschikbaar komt ondersteunen we de aanwezige innovatiekracht in onze regio, want we merken gelukkig dat veel (mkb-) bedrijven en kennisinstellingen niet stil zitten. Hierdoor kunnen we met elkaar sterker uit de crisis komen. Dat is positief en veelbelovend en hiermee maken we Noord-Nederland nóg mooier en sterker.

Welke subsidies kun je straks aanvragen?

Het ligt in de verwachting dat we met dit subsidiebudget in ieder geval een vervolg kunnen gaan geven aan de VIA-subsidie en de Valorisatiesubsidie, die beiden afgelopen jaar voortijdig gesloten zijn vanwege ruime overtekening. Deze subsidies zijn bedoeld voor ondernemers die hun innovatieve ambities willen versnellen en, al dan niet samen met andere bedrijven en/of kennisinstellingen, willen werken aan innovatieve technologieën, producten en diensten en/of hier onderzoek naar willen doen.

Vanaf wanneer en hoe?

SAVE THE DATE - 10 dec 2020: Webinar Subsidie zoekt innovatief idee

Begin 2021 gaan we open met bovengenoemde subsidies. Wil je weten welke subsidies je in het nieuwe jaar kunt aanvragen, waar deze voor bedoeld zijn en wanneer & hoe je dit kunt doen? Reserveer dan alvast donderdag 10 december van 15.30 – 17.00 uur in je agenda voor het webinar: Subsidie zoekt innovatief idee! 

Houd onze website www.snn.nl en onze socialmedia-kanalen in de gaten. Of schrijf je in voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het actuele subsidienieuws.

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall