Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Waterstof

Waterstof partnerschap van start

Noord-Nederland is, samen met de Spaanse regio Aragon en de Franse regio’s Auvergne-Rhône-Alpes en Normandië, de trekker van het European Hydrogen Valleys Partnership. Dit partnerschap voor waterstof werd op 22 mei gelanceerd tijdens het Elektrische Voertuigen Symposium (EVS32).

Naar een groener Europa

De uitstoot van broeikasgas terugdringen is van cruciaal belang om de opwarming van de aarde te vertragen of te verminderen. In dit kader heeft de Europese Unie een ambitieuze doelstelling geformuleerd: in 2050 een klimaatneutrale economie. Het nieuwe European Hydrogen Valleys Partnership draagt hieraan bij.

Door waterstof gedreven

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het partnerschap zich richten op waterstof. Brandstofcellen en waterstof (FCH) technologieën kunnen een sleutelrol spelen in de energietransitie. Niet alleen de genoemde regio’s staan hierachter, maar ook op z’n minst 30 andere regio’s hebben aangegeven mee te willen doen. Het partnerschap wil onder andere bereiken dat de samenwerking tussen Europese regio’s op het gebied van waterstof makkelijker wordt. Verder zullen de regio’s actief meedoen met het bepalen van Europees beleid op het gebied van waterstof.

Een nieuw partnerschap

Voor Noord-Nederland was het Samenwerkingsverband Noord-Nederland aanwezig met versterking vanuit de provincies Groningen en Drenthe. Het voorwoord werd verzorgd door Commissie-adviseur bij DG GROW en waterstofcoördinator Christian Weinberger. Namens Noord-Nederland heeft Christoph Tönjes, werkzaam bij de Provincie Drenthe, het woord gedaan. De kick-off werd afgesloten door Bart Biebuyck, uitvoerend directeur van de FCH JU. Aansluitend op de waterstofconferentie die na de kick-off plaatsvond, konden de deelnemers bijpraten met ambtenaren van de Europese Commissie, het Ministerie van IenW, geïnteresseerde ondernemers en andere regio’s.

 

Meer lezen over het partnerschap kan hier: http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/hydrogen-valleys

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall