Contact

  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Wereldwijde belangstelling voor Sustainable Industry Challenge

Meer dan 200 innovatieve bedrijven vanuit de hele wereld hebben zich aangemeld met oplossingen voor de Sustainable Industry Challenge, Chemport Europe edition. In de Sustainable Industry Challenge hebben vijf industriële bedrijven uitdagingen voor de vergroening van de chemie en energiesector uitgezet. Economic Board Groningen organiseert de Sustainable Industry Challenge in samenwerking met partners uit de regio. Het doel is om snelgroeiende bedrijven met een mogelijke oplossing voor één van de uitdagingen te vinden en uit te nodigen naar de regio te komen.

“We zijn verrast door het grote aantal aanmeldingen,” aldus Akke Groenewoud, bestuurslid Economic Board Groningen. “Het is mooi dat bedrijven vanuit de hele wereld interesse tonen in onze regio en de vraagstukken die hier liggen op het gebied van verduurzaming. Met hun aanmelding zetten zij een serieuze stap naar een samenwerking met bedrijven die hier al gevestigd zijn.” 

Selectieproces en finale

De komende weken worden de aanmeldingen besproken samen met de vijf industriële bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen: Teijin Aramid, Suiker Unie, ENGIE, ESD-SIC en BioMCN. De grote finale vindt plaats op 8 januari 2020, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports in Delfzijl. Op deze avond nemen nationale en internationale scale-ups het tegen elkaar op. De vijf industriële bedrijven zullen aankondigen met welke scale-up zij een pilot-project willen starten om de aangedragen oplossingen te testen. Daarnaast zal de winnaar van de finale ook €100.000 krijgen om te besteden aan de pilot voor de door hun aangedragen oplossing voor de regio.

Bedrijven naar de regio trekken

“Het belangrijkste achterliggende doel van de Sustainable Industry Challenge is om een relatie op te bouwen met de bedrijven die zich hebben aangemeld en zijn geselecteerd." benadrukt Groenewoud. "We zetten in op het ontstaan van zoveel mogelijk relaties en dat een aantal van de scale-ups zich uiteindelijk gaan vestigen in dit gebied. Samenwerken aan verduurzaming, meer bedrijvigheid en meer banen. Ook na afloop van de Sustainable Industry Challenge gaan we hiermee door."

Klik hier voor meer informatie over de Sustainable Industry Challenge.

Alt
Inschrijven nieuwsbrief

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall