VIA 2021 plus ontwikkelingsprojecten aanvragen

Aanvragen niet meer mogelijk.

Let op privacy

Wij hebben geen burgerservicenummers nodig. Staan deze in de gevraagde documenten? Let op privacy en verwijder de burgerservicenummers of scherm ze af voordat je de documenten met ons deelt.

Je wilt VIA-subsidie aanvragen

 1. Hieronder vind je alle documenten die nodig zijn voor de aanvraag. Zorg dat deze ingevuld zijn en klaar staan op je computer.
 2. Schrijf een beknopte projectomschrijving voor openbare publicatie.
 3. Via onderstaande knop kom je in het aanvraagproces. Hier upload je de documenten en lever je alle informatie aan – zoals het projectplan. Vanuit je persoonlijke account volg je de behandeling van de aanvraag.

Goed voorbereid je VIA-aanvraag indienen?

Benodigde documenten voor je aanvraag

 • Een kopie bankafschrift (ter verificatie van je IBAN-nummer)
 • (Geconsolideerde) jaarrekening voorafgaand boekjaar (om te kunnen controleren of jouw onderneming financieel gezond is en het project financieel kan dragen)
 • Recente juridische organisatiestructuur van het verband van ondernemingen, schematisch weergegeven, inclusief deelnemingspercentages en een opgave van het aantal werknemers, de jaaromzet en het balanstotaal per onderneming (indien je onderneming deel uit maakt van een verband van ondernemingen)
 • Een kopie van de beschikking(en) of aanvraagformulier(en) van de projectaanvraag bij een andere instantie (indien je al bij een andere instantie subsidie hebt aangevraagd of gekregen voor het project)
 • Offerte(s) van externe kosten (indien er kosten begroot zijn voor het inhuren van deskundigen en/of huurkosten van apparatuur en uitrusting)
 • Offerte(s) dan wel een specificatie van materiaalkosten (indien er kosten begroot zijn voor materiaalkosten)
   

Benodigde downloads voor je aanvraag

Download alle documenten

Een aantal veelgestelde vragen

 • Voor externe kosten zoals het inhuren van een deskundige of huurkosten moet je altijd een offerte aanleveren. Dit doe je bij het indienen van je aanvraag.

  Heb je voor materiaalkosten € 5.000 of hoger voor een bepaald onderdeel begroot? Dan moet je hiervoor ook een offerte aanleveren. 

  Let op: wij kunnen bij de inhoudelijke beoordeling altijd een offerte opvragen als dit nodig is. Dus ook materiaalkosten lager dan € 5.000 of voor andere kostensoorten.

 • In dit geval dien je de volgende gegevens van je onderneming aan te leveren (op basis van de meest recente gegevens):  

  • aantal fte; 
  • de jaaromzet; 
  • het balanstotaal. 
 • De subsidie dient ten goede te komen aan de onderneming die de aanvraag indient. Als een partner- en/of verbonden onderneming binnen hetzelfde verband van ondernemingen ook kosten maakt voor het project, dan komen deze kosten alleen voor subsidie in aanmerking als:

  • De onderneming wordt toegevoegd aan de aanvraag middels een instemmingsverklaring. Met deze verklaring stemt je in dat de aangegeven onderneming mede-subsidie ontvanger wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een medewerker die vanuit een bovenliggende holding werkzaamheden verricht voor het project. Door het invullen van deze verklaring ga je akkoord met het toevoegen van deze partij aan de verleningsbeschikking. De onderneming die wordt toegevoegd aan de verleningsbeschikking wordt mede-subsidieontvanger of
  • De kosten worden doorbelast aan de onderneming die de aanvraag indient. Dit betekent dat de onderneming die de aanvraag indient uiteindelijk de betreffende kosten gemaakt en betaald heeft. Als bewijs van de doorbelasting moet een factuur en betalingsbewijs worden aangeleverd waaruit blijkt dat de kosten zijn doorbelast.
Alle veelgestelde vragen

Vragen? Kom in contact met het SNN.

Wij helpen je graag verder! We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

Mail naar kennis&innovatie@snn.nl of bel  050 - 5224 908.

 

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall